Last news in Fakti

14 Април, 2023 20:15 1 241 16

Лудогорец страда, но успя да обърне Арда, Игор Тиаго отново герой за „орлите“

  • лудогорец-
  • футбол-
  • арда-
  • игор тиаго

Разградчани губеха в резултата до 77-ата минута, след като в добавеното време на първата част Радослав Цонев даде аванс на домакините с гол от фал

Лудогорец страда, но успя да обърне Арда, Игор Тиаго отново герой за „орлите“ - 1

Шампионът Лудогорец трябваше да изстрада максимално гостуването си в Кърджали на Арда, за да стигне до крайния успех с 2:1 в мач от 26-ия кръг на efbet Лига. Разградчани губеха в резултата до 77-ата минута, след като в добавеното време на първата част Радослав Цонев даде аванс на домакините с гол от фал.

В 77-ата обаче Игор Тиаго изравни резултата и отново 21-годишният бразилец в 89-ата беше пак герой за „орлите“ след хеттрика във вратата на Ботев Враца през миналата седмица.

Успехът направи така, че Лудогорец (62) не даде възможност на ЦСКА (63) да отвори по-голяма разлика между двата отбора и така „зелените“ остават отново втори и пак са с точка зад „червените“. За столичани обаче предстои дерби с Левски идния понеделник и са с мач по-малко.

Арда пък остана на 9-ото място с 36 точки.

На "Арена Арда" пък за тази среща пристигна националния селекционер - Младен Кръстаич, който преди няколко дни беше призован от домакините да посети техен мач на живо в Кърджали.

След по-малко от 50 секунди игра Умар Сако получи жълт картон от рефера заради груб фал в краката на Спас Делев. В седмата пък Дени Групев изпитва много сериозни болки в областта на коляното след единоборство със Светослав Ковачев. Бекът беше третиран от медицинския щаб на "орлите", но в 10-ата минута Ивайло Петев приндутелно го смени и пусна в игра Пипа.

В 18-ата ​Фон Витри опита удар от много сериозна дистанция, а Господинов беше излязъл напред, но за негово щастие изъплнението се оказа неточно.

Две след това и вратарят на Арда - Господинов, трябваше да получи лекарска помощ, тъй като получи удар в коляното от свой съиграч. Малко след това пък Кирил Десподов центрира остро от свободен удар, а Игор Тиаго се размина на сантиметри с това да засече топката във вратата на домакините.

Спас Делев направи финтове отдясно през двама бранители на Арда и шутира с левия крак опасно, а топката "кацна" на напречната греда на Арда. Проблемът при Господинов обаче се усложни и в 40-ата минута той напусна принудително, а на негово място се появи Васил Симеонов.

Във втората добавена минута на първото полувреме домакините поведоха в резултата след фал на Нареси. Радослав Цонев стреля силно от свободния удар в ъгъла на Серджио Падт, а стражът на Лудогорец не реагира и топката влетя в мрежата му - 1:0 за Арда.

На почивката Ивайло Петев направи две корекции в състава си. В игра се появиха Бърнард Текпетей и Клод Гонсалвеш, а от терена излязоха Кайо Видал и Педро Нареси. В 47-ата минута Аслак Фон Витри тества рефлекса на Симеонов с остър удар по диагонала, но стражът на Арда боксира встрани. В 49-ата Кирил Десподов се понесе по дясното крило и центрира към Спас Делев. Топката дойде по-назад за нападателя, но той отигра със задна ножица, но топката профуча малко над напречната греда на Арда. Кирил Десподов изпълни корнера и завъртя добре топката. Нито един играч не я отигра и тя се отби в левия страничен стълб на Арда. После отиде при Пьотровски, който стреля с глава, но право в Симеонов.

В 52-ата Игор Тиаго нанесе удар, който беше блокиран от Алекс Петков. Той запази топката край себе си, но Тиаго го изпревари и бутна встрани, след което беше повален от Симеонов, но реферът прецени, че нарушение в наказателното поле на Арда няма.

Пет след това Текпетей получи вляво на наказателното поле на Арда и стреля с десния по диагонала, но топката не придоби нужния фалц и отлетя встрани. В 59-ата Станислав Иванов реши да завръшва сам нападение отляво на Арда и стреля, но Падт с лекота спаси. Три след това пък Десподов стреля от много сериозна разстояние от фал, а топката тупна пред Симеонов, но той боксира напред.

В 64-ата Игор Тиаго надскочи двама бранители на Арда след центриране отдясно на Пипа отдясно и стреля с глава, но Симеонов спаси. В 77-ата Пипа и Бърнард Текпетей подадоха помежду си отлично вдясно, а испанецът центрира за Спас Делев. Той отигра с глава, но на практика пусна към Игор Тиаго, който засече топката и изравни резултата в Кърджали - 1:1.

В 88-ата Спас Делев проби отляво и просна на земята Деян Лозев, след което шутира, а Милен Желев отклони с глава. Симеонов застина, но все пак излезе в корнер. След него отбраната на Арда изби, но Пипа върна с глава, последва ново избвиане от бранител на домакините, но Нонато изведе Игор Тиаго, който отправи остър удар с десния крак и обърна развоя на срещата - 1:2,

В 96-ата Иван Тилев стреля несполучливо, но на практика подаде към Преслав Боруков. Резервата овладя в наказателното поле и стреля, но Оливие Вердон с тяло блокира удара му, който почти сигурно беше голов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 6 Отговор
    Пак ли Съдията е Третия Играч Домусите колко платиха за Победата на Лудогорец
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаха

    13 0 Отговор
    Мани ги тия измислиняци чист фал не го дават и бам гол и малумния отбор после иде в Европа и на цапат гащите
  • 4 защо

    16 1 Отговор
    и двата гола на лудогорец от засада - това не може да е първенство с тея съдии слугинаж на домусага
  • 5 Самбиста

    7 0 Отговор
    Едни тарикати от В.Т и Варна слагаха стабилно на палачинка.Мача си излезе както си беше уреден

    Коментиран от #8

  • 6 Дервиш

    14 2 Отговор
    Толкова уреден мач няма и в Джибути
  • 7 Въгларово

    7 1 Отговор
    Този заводски отбор може само така и само в България да побеждава. Но ще дойде Видовден и в България,така както го биха в Европа.Едно дърво без корен!
  • 8 Хаяско

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Самбиста":

    Еми залагай и ти кой те спира
  • 9 Герак Митко

    10 1 Отговор
    Гела в затвора! Милиарди с честен труд и честен бизнес не се правят.

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Шопар

    4 1 Отговор
    С тая драгоценна победа на делиорманския дилижанс, сините несретници да си седят дома в понеделник- мача е свирен 2:0 за тире- Ловеч!
  • 12 Помнещ

    11 3 Отговор
    Едно време и Левски-Спартак така ставаше шампион. Мача се закучи 0:0 и Гибона се засилваше от центъра на терена да падне, изораваше тревата, но стигаше до наказателното поле и падаше. Зад него тичаше съдията, основно Богдан Дочев , дузпа и "голмайстора" за всички времена на "Витоша- Левски" вкарваше гол. Сега с Делиормана е същото, нищо ново под слънцето - и тогава нямахме кой знае какъв футбол и сега е същото.

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Реалност

    7 0 Отговор
    Ако Лудогорец не станат шампиони Михайлов и сие трябва да върнат предварително взети те пари а те вече са похарчени
  • 14 Тоа па

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Герак Митко":

    Правят се е още как.Стига да си марионетка на Доган Паша.
  • 15 Мимчят

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Помнещ":

    А да кажеш нещо за една велизарка имаше,нещо май си забравил или така ти е удобно ааа????
  • 16 Котешки

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Помнещ":

    Явно нищо не помниш от предишния футбол със славни победи над световни отбори,нямаше гелове,нямаше наркомани,стадиони пълни с хора и истинска радост