Last news in Fakti

18 Април, 2023 06:16 1 592 2

Ливърпул разпиля Лийдс! (ВИДЕО)

  • ливърпул-
  • лийдс-
  • висша лига-
  • футбол

По два гола за успеха на мърсисайдци вкараха Мохамед Салах и Диого Жота, а по един добавиха Коди Гакпо и резервата Дарвин Нунес

Ливърпул разпиля Лийдс! (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Ливърпул изигра един от най-силните си двубои през сезона и прегази състава на Лийдс с 6:1 насред „Елънд Роуд”. „Червените” на Юрген Клоп показаха страхотна игра, особено през второто полувреме, и тотално обезличиха тима на домакините. По два гола за успеха на мърсисайдци вкараха Мохамед Салах и Диого Жота, а по един добавиха Коди Гакпо и резервата Дарвин Нунес. Освен с гръмкия успех, мачът ще се запомни и със завръщането на Луис Диас за Ливърпул, който отсъства от терените в продължение на няколко месеца заради тежка травма.

С изразителния си успех в понеделник вечер, Ливърпул запази шансове за място в Топ 4, което би гарантирало на отбора участие в Шампионска лига през новия сезон. Ситуацията за Лийдс пък става все по-трудна и по всичко личи, че йоркшърци ще се борят до последно за елитния си статут.

Първата добра възможност в мача се откри пред домакините от Лийдс. Йоркшърци стигнаха до непряк свободен удар отляво по нападението си, а зад топката застана Харисън, Той центрира остро в наказателното поле, където отбраната на Ливърпул позволи на Родриго да се измъкне и да стреля с глава, но Алисон бе на мястото си и спаси без особени затруднения.

Няколко минути по-късно отново Родриго се опита да притесни бразилския страж на гостите, но този път далечният му изстрел изобщо не попадна в рамката на вратата.

Постепенно двата тима се вкопчиха в здрава битка, която се водеше предимно в центъра на терена, а опасностите пред двете врати почти липсваха.

Резултатът в мача открит в 35-ата минута от Коди Гакпо. След грешка на Фирпо при изнасянето на топката, коженото кълбо срещна ръката на Трент Александър-Арнолд, след което се озова в Мохамед Салах. Голмайсторът на „червените” пусна пас към бранителя отляво, който веднага намери Гакпо на отсрещния фланг, който реализира на празна врата. Арбитрите в мача не видяха умисъл в играта с ръка на Александър-Арнолд и зачетоха попадението.

Само четири минути по-късно Ливърпул нанесе втори удар, този път чрез Мохамед Салах. Диого Жота отне топката в собствената си половина, напредна повече от 30 метра и комбинира със Салах отляво. Египтянинът пропусна топката зад гърба си и с удар по диагонала с левия крак не остави шансове на противниковия страж за 2:0 в полза на мърсисайдци.

Втората част започна отлично за домакините от Лийдс благодарение на кошмарна грешка на Ибрахима Конате. Мохамед Салах върна към французина, който овладя, но веднага след това бе притиснат от Луис Синистер и загуби владението на топката. Футболистът на Лийдс напредна и с елегантен прехвърлящ удар покрай Алисон намали преднината на „червените” в 47-ата минута.

Ливърпул обаче реагира подобаващо след допуснати я гол и много бързо възстанови преднината си от два гола. Къртис Джоунс получи отдясно и с много прецизен пас успя да изведе Диого Жота пред наказателното поле на Лийдс. Португалецът стреля много технично с десния крак, пращайки топката до левия страничен стълб.

В 60-ата минута Ливърпул вкара чудесен гол след заучено изпълнение на свободен удар, но то бе отменено заради засада на Върджил ван Дайк, който асистира на Салах да реализира.

До края на мача футболистите на Юрген Клоп продължиха да се забавляват на терена, вкарвайки нови три безответни гола. Салах и Жота се разписаха по още веднъж, а крайният резултат бе оформен от резервата Дарвин Нунес, който получи страхотен пас от Трент Александър-Арнолд, овладя на гърди и с техничен удар с левия крак направи 6:1 в полза на „червените”.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запрян

    3 5 Отговор
    "Хайде да спрем с този измислен западен фудбола. Датите коментар за Казан срещу цска москва

    Коментиран от #2

  • 2 Нашийник

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Запрян":

    Специално за Ливърпул и цветния им български еквивалент няма как. Виж му профила на автора, ако не разбираш какво имам предвид...