Last news in Fakti

22 Април, 2023 15:45 2 596 3

Шапки долу: Нов огромен успех за Хърватия

  • футбол

Освен мъжете, и младежите на Хърватия са голяма сила във футбола

Шапки долу: Нов огромен успех за Хърватия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Поредна златна страница в своята история записа хърватският футбол. След като Хърватия влезе в Топ 3 на последните 2 футболни Световни първенства за мъже, сега една от балканските страни удиви и със силно представяне при младежите.

Отборът на Хайдук Сплит до 19 години се класира за финала на младежката Шампионска лига, отстранявайки на полуфиналите основния фаворит за трофея Милан. Хайдук се наложи с 3:1 в полуфиналния мач, хърватите поведоха с 3 гола между 51-ата и 76-ата минута, а италианците стигнаха само до почетно попадение в края на срещата.

Хайдук ще срещне АЗ Алкмаар от Нидерландия във финала на турнира. 37-годишният Лука Модрич (сред носителите на Златната топка) може би все още е най-класният халф в света. А очеизвадно хърватите нямат намерение да отстъпват позиции във футбола.

По пътя си към финала младите таланти на клуба от Сплит, освен Милан, отстраниха още 5 футболни тима, включително грандовете Манчестър Сити и Борусия Дортмунд.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да попитам

    7 0 Отговор
    Модрич и той ли е от младежите?!?

    Коментиран от #3

  • 2 факуса

    2 0 Отговор
    ами не виждам никой с шапка
  • 3 абе не знaм

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да попитам":

    ако 37 години са много за футболист и то за модрич значи от спорт не отбираш в много функционални и тежки спортове например като ски бягане и колоездене както ив други има олимпийски и световни шампиони над 42 години и от двата пола не гледай годините а везможности функционални и технически този е класа не е измислен като меси и роналдо а за нашите и не коментирам