Last news in Fakti

8 Май, 2023 19:30 1 217 0

Клод Макелеле: Ман Сити се научи как се играе в Шампионската лига

  • реал мадрид-
  • челси-
  • манчестър сити-
  • шампионска лига-
  • футбол

Някогашният национал на Франция има златен медал от ШЛ с отбора от “Бернабеу” (2001/02), две титли на Ла Лига с “лос меренгес”, както и две от Премиър лийг с лондончани

Клод Макелеле: Ман Сити се научи как се играе в Шампионската лига - 1

Клод Макелеле, който направи солидна кариера за Реал Мадрид и Челси, коментира шансовете на “белите” и Манчестър Сити преди дуела им в Шампионската лига. Някогашният национал на Франция, който вече е на 50 години, има златен медал от ШЛ с отбора от “Бернабеу” (2001/02), две титли на Ла Лига с “лос меренгес”, както и две от Премиър лийг с лондончани.

“За мен Реал си остава най-силният отбор в света. Но пък и Ман Сити и Гуардиола вече разбраха как се играят такива мачове, както и че в ШЛ е по-различно. И не говоря само заради случилото се преди година”, коментира Макелеле в Париж днес.

“Гражданите” са по-различни от предишни години, а и вече доста губеха, губеха и губеха. Но пък така натрупаха опит, което е важно. Нужно е да се бориш много, за да спечелиш този трофей. Същото се случи и с Челси”, добави бившият полузащитник.

“За мен Сити е и по-мъдър. Тимът изгради солиден защитен блок, а не само атака. Освен това привлякоха Ерлинг Холанд, който е безмилостен в наказателното поле. Заради него бих дал лека преднина на Манчестър Сити - 51:49%”, каза още Макелеле.

В момента той е треньор в школата на Челси.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА