Last news in Fakti

11 Май, 2023 11:02 2 114 4

Почина 22-годишен боксьор след мач

  • кенет егано-
  • бокс-
  • спорт

Биейки се във вечер, популяризирана от Мани Пакяо, Егано колабира в своя ъгъл на ринга след осемрундовия  мач с Факуларин в Имус, Филипините

Почина 22-годишен боксьор след мач - 1

22-годишният боксьор Кенет Егано, който изпадна в кома след двубоя си с Джейсън Факуларин на 6 май, почина. Биейки се във вечер, популяризирана от Мани Пакяо, Егано колабира в своя ъгъл на ринга след осемрундовия мач с Факуларин в Имус, Филипините.

Кадри от събитието показват тревожни сцени, в които той се появява в значителен дискомфорт, докато чака резултатите, преди да се срине и да бъде изнесен на носилка. Откаран по спешност в болница Imus Doctors и веднага поставен в кома, се оказа, че е получил мозъчен кръвоизлив. Новината за смъртта му беше обявена само четири дни по-късно на 10 май.

Такива са опасностите на спорта, Егано спечели битката срещу Факуларин и реферът му беше присъдил победата задочно, като вдигна собствената си ръка без ръката на боеца. Последната му битка дойде като част от поредицата "Удар по удар" на Пакяо, която е част от седмична боксова телевизионна програма в родната страна на боеца.

Пакяо, който е осемкратен световен шампион, преди това каза, че ще плати медицинските грижи за Егано. Отдавайки почит на боеца, легендата каза, че няма нищо по-ценно от живота и се позова на опасностите, които боксът представлява за тези, които участват.

„Няма нищо по-ценно от човешкия живот“, каза той. „Боксът е наистина опасен спорт и боксьорите не заслужават нищо друго освен уважение, тъй като залагат живота си на карта“.

Междувременно, обявявайки новината, Съветът за игри и забавления на Филипините изпрати своите съболезнования до семейството и приятелите на Егано.

„Цялата агенция на Съвета за игри и забавления (GAB) скърби за смъртта на професионалния боксьор Кенет Егано“, пишат те. „Нашите съболезнования към семейството, роднините и приятелите на Кенет. Нека душата му почива в мир“.

Неговият опонент през нощта публикува своя собствена почит в социалните мрежи, изразявайки шок и тъга.

„Не очаквах, че това ще се случи, когато дадохме всичко от себе си“, написа той. „Защо ни се случи това? Съжалявам, че се случи. Надявам се, че си на добро място“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пор Чвор

    9 4 Отговор
    ако беше избрал астра ценека вместо физер, можеше и да е жив

    Коментиран от #2, #4

  • 2 ИРОНИЧНО😁

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пор Чвор":

    БОКСА НЕ Е ИГРА ЗА„ ЗАБАВЛЕНИЕ”☝....
  • 3 Идиотска им работа

    6 0 Отговор
    И с какво допринасят за напредъка на човечеството? Залагания, пари и зрелища за примитиви.
  • 4 Верно Си Чвор

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пор Чвор":

    За този поне пишат , а когато ти се гътнеш (това ще е скоро) никой няма да пише , и никой няма да те помни !