Last news in Fakti

7 Юни, 2023 09:00 1 126 3

Саша Илич туширал напрежението преди сблъсъка с Левски

  • саша илич-
  • цска-
  • футбол-
  • левски-
  • напрежение

"Червените" все още имат шанс да спечелят титлата, като се нуждаят от задължителна победа срещу "сините" и грешна стъпка на Лудогорец на "Тича"

Саша Илич туширал напрежението преди сблъсъка с Левски - 1

Треньорът на ЦСКА Саша Илич е предприел нов подход преди последния мач за сезона срещу Левски, пише "Тема спорт". "Червените" все още имат шанс да спечелят титлата, като се нуждаят от задължителна победа срещу "сините" и грешна стъпка на Лудогорец на "Тича". Тимът сдаде първото място, след като завърши наравно с ЦСКА 1948 след много слабо представяне, породено най-вече от огромното напрежение върху отбора.

Точно заради това Илич е направил опит да тушира напрежението преди решаващия сблъсък с Левски. Той е провел индивидуални разговори с всеки футболист поотделно, като им е вдъхнал увереност. Бившият плеймейкър на Партизан е 10-кратен шампион на Югославия и Сърбия и със сигурност притежава шампионски манталитет, нужен на ЦСКА в предстоящата битка. Той е разочарован от липсата на самочувствие в играчите си срещу ЦСКА 1948.

"Първото и единствено нещо, което не ми хареса и смятам, че е главна причина да не стигнем до победата, е страхът. Футбол не се играе със страх. Видях желание, борба и агресивност, но футбол не се играе със страх. Предполагам, че и на футболистите им е било трудно да играят под такова напрежение. Може би това е нормално, защото в предишните години никога не сме били толкова близо до титлата, да я държим в нашите ръце", коментира Илич след мача в събота.

Сега сърбинът е взел нужните мерки и се надява да види тима си доста по-смел срещу Левски днес. ЦСКА вече доказа през сезона, че когато играе без страх, може да се представя добре. Това се случи в последните седмици, когато отборът заемаше втората позиция и бе лишен от напрежението да брани върха. Сега, в последния мач за сезона, "червените" са длъжни да се върнат в правилната посока, въпреки огромното значение и заряд на сблъсъка.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Литекс

    4 1 Отговор
    Саша остави ги тези ментета от Ловеч и си гледай кефа ! Литекс не е ЦСКА !
  • 2 Ковачев

    1 1 Отговор
    Цска -софия не забравяй и не са червените ами са оранжевите
  • 3 Иначе сашо

    0 0 Отговор
    Става за треньор щом стигна до второто място със тия африкански п.....та