Last news in Fakti

7 Юни, 2023 11:02 1 330 7

Черно море вече е правил шампионски подарък на ЦСКА

  • цска-
  • лудогорец-
  • черно море-
  • футбол

Това се случва през пролетта на 1966 г.

Черно море вече е правил шампионски подарък на ЦСКА - 1

ЦСКА продължава битката за шампионската титла с Лудогорец, но вече не държи съдбата на трофея в ръцете си. След като в събота „червените“ направиха домакинско 1:1 с ЦСКА 1948, а „орлите“ записаха успех с 3:2 над Левски, разградчани излязоха начело в класирането с една точка повече от тима на Саша Илич.

Сега ЦСКА се нуждае от задължителна победа над Левски в предстоящото днес трето издание на вечното дерби за сезона, а освен това трябва да се надява, че Черно море няма да загуби от Лудогорец на „Тича“. Само така „червените“ ще завършат на първо място в класирането. При всеки друг изход на двата мача титлата отива в Разград за 12-а поредна година.

Черно море вече е правил шампионски подарък на ЦСКА. Това се случва през пролетта на 1966 г. Тогава „моряците“ регистрират слаб сезон, но два мача преди края вече са си гарантирали оставането в елита. На 19 юни 1966 г. варненци приемат актуалния шампион и временен лидер в класирането Левски пред 40 000 зрители на стадион „Юрий Гагарин“ в среща от предпоследния кръг.

Черно море печели с 1:0 с гол на Здравко Митев в 27-ата минута. В същото време вторият в класирането на шампионата ЦСКА печели с 3:2 срещу Марек на „Бончук“ и се изкачва на първото място.

В последния кръг „моряците“ гостуват именно на „червените“. Още преди почивката домакините имат аванс от 3:0, а в крайна сметка печелят с 4:2. Това е достатъчно ЦСКА да завърши на първо място и да сложи край на тригодишната си суша без шампионска титла. Черно море пък финишира на 11-о място в крайното класиране.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    4 4 Отговор
    Точно след 50 години от тази 1966 на 09 09 2016г цска ФАЛИРА! Не пиши глупости бъди обективен журналист Ковачев!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 анонимен

    2 1 Отговор
    едва ли, като гледам съдийските назначения, верните на проекта от Разград, Драганов в София и Чинков във Варна, да не се обърка нещо.
  • 4 Левски 1914

    0 1 Отговор
    Този майстор не е бил треньор на ФАЛИРАЛИЯ отбор, а на доведения от град Ловеч отбор обединен с Етрополе!
  • 5 Бай Ганьо

    2 0 Отговор
    "Вуте пита лекаря,: Докторе може да излекуваш един съсед, все едно и също повтаря ?
    Лекаря : Тази болест я лекува само Дядо Поп.

    Коментиран от #6

  • 6 Лафчис 2016

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Ганьо":

    Един Ходжа от Разград, каза че лекува тази болест.
    Преди четири дни се похвали

    Коментиран от #7

  • 7 Левски 1914

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лафчис 2016":

    Вие за това ли викате на Литекс - Етрополе името на ФАЛИРАЛИЯ отбор, защото ходжата ви е лекувал?