Last news in Fakti

11 Юни, 2023 20:55 3 168 14

Уелтън прати Левски в Европа!

  • арда-
  • левски-
  • футбол-
  • бараж

"Сините" победиха Арда Кърджали с 2:0 в баражния мач от efbet Лига

Уелтън прати Левски в Европа! - 1
Снимка: БГНЕС

Левски София съумя да спечели участие в европейските клубни турнири през сезон 2023/2024. това се случи, след като столичният тим порази Арда Кърджали с 2:0 в баражния мач от efbet Лига и по този начин „сините“ станаха последният отбор от страната ни, който ще представя България в надпреварите под егидата на УЕФА.

Изключително силен мач за отбора от „Герена“ направи Уелтън, който реализира и двете попадения в срещата, разписвайки се в 36-ата и 58-ата минути. Освен бразилеца, юношата на Левски – Асен Митков, се понрави с играта си срещу кърджалийци, които се оказаха безсилни в столицата.

В третата минута Радослав Цонев беше изведен отлично вляво от Преслав Боруков в наказателното поле на "сините" и бившият играч на Левски отправи изстрел от малък ъгъл, но Пламен Андреев спаси топката. След девет минути игра юношата на ЦСКА - Анатоли Господинов, действа отлично, след като Уелтън шутира от границата на наказателното поле и спаси удара на бразилеца. След това Рикардиньо опита да добави, но Господинов пак се намеси, макар реферите да посочиха засада в ситуацият на нападателя. При повторенията обаче явно се видя, че Рикардиньо беше в редовна позиция.

Секунди по-късно пък Уелтън отправи пореден удар към вратата на Арда, но и този път Господинов парира удара му с една ръка.

След половин час игра Арда имаше изключителен шанс да открие резултата, след като Станислав Иванов комбинира вляво с Александър Георгиев. Той намери начин да подаде към Светослав Ковачев, който отправи удар от воле, но прати топката право в Пламен Андреев, който съумя да отрази.

Левски играеше в схема 4-1-4-1, което позволяваше на Асен Митков да има по-свободна роля и да съумява да намира пространствата между линиите за Ел-Джемили или Уелтън. В 36-ата Андриан Краев прати изключителен диагонален пас вляво към Уелтън. Бразилецът надигра с лекота Джунейт Али и прати прецизно топката по земя в долния десен ъгъл на Господинов, за да открие резултата на "Герена".

В добавеното време на двубоя Джавад Ел-Джемили направи страхотен рейд през средата и задмина бранителите на Арда. Последва мощен удар от офанзивния футболист на "сините", но Господинов боксира. Топката отново отиде към Ел-Джемили, който опита пас отляво за Рикардиньо, но бразилецът се размина с топката.

Шест след подновяването на играта Светослав Ковачев пое отляво и съумя да предаде топката вдясно за Александър Георгиев. Той имаше отлична видимост да отправи удар към вратата на Левски, но стреля безобразно слабо и прати кълбото аут. След 58 минути игра се видя изключително добро центриране от юношата на Левски - Асен Митков. Младият халф се понесе напред, след като Уелтън проби отдясно и подаде за Рикардиьно. Той погледна към Митков, чието центриране дойде към главата на Уелтън. Алекс Петков не успя да реагира и бразилецът с глава удвои актива на "сините".

Седем преди края Уелтън пое вляво и пусна отличен пас към Филип Кръстев, който стреля, но Господинов реагира и отрази удара му.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    20 9 Отговор
    Кои ли аматьори ще върнат Лески от Европа!

    Коментиран от #9

  • 2 Е ТЕ ТОА ОТ КАМЕРУН⚽

    7 10 Отговор
    ...СИНИ ШАМПИОНИ..👍

    Коментиран от #10

  • 3 ха ха хааа

    16 1 Отговор
    Ай , Чиститу ... Очаквайте " незабравими европейски нощи " ... 🤭😁
  • 4 Българин

    15 3 Отговор
    Наложницата на Домусага, отново ще ни забавлява в Европа.Хиххих
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сзп

    9 3 Отговор
    Уелтън не ги е пратил,а Перукан и пак ще зарадват някои бармани и сервитьори.

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тъмно син фен

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мдааа":

    Някои сервитьори или рибари
  • 10 Българин

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Е ТЕ ТОА ОТ КАМЕРУН⚽":

    Шампиони в коя класация?
    сигорно в лигата на НАП
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Глиган Припоков

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сзп":

    Тия сьщите дето ги наричаш бармани и сервитьори пак са шампиони на Малта и са потенциални сьперници на Лудогорец.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.