Last news in Fakti

3 Юли, 2023 07:45 860 0

Ботев Пд с дебютна победа и с първи гол на "Колежа" в памет на Тоско

  • арис солун-
  • ботев пловдив-
  • футбол-
  • колежа-
  • тоско-
  • тоско бозаджийски

Единственият гол в мача вкара Мартин Секулич в 17-ата минута

Ботев Пд с дебютна победа и с първи гол на "Колежа" в памет на Тоско - 1

Ботев Пловдив победи Арис Солун с 1:0 в контролна среща. Двубоят се игра на стадион "Христо Ботев" и беше в памет на големия привърженик на "канарчетата" Тоско Бозаджийски, който загуби живота си преди няколко години след мач между Арис и ПАОК в Солун.

Единственият гол в мача вкара Мартин Секулич в 17-ата минута. Попадението беше дебютно за пловдивчани на новия им стадион, а успехът - дебютен. Двата тима изиграха интересен в мач, в който имаха по няколко добри възможности за гол, но не съумяха да ги реализират. Най-големият пропуск за домакините направи Фаустас Спепонавичус. Ударът на литовеца срещна гредата, а Луис Палма от гостите също намери страничния стълб от корнер.

Първата добра възможност за гол беше на смерката на домакините. Якуб Брабец не успя да изчисти добре топката след центриране на Самуел Акере. Кълбото се озова в Реда Рабей, който от няколко метра отправи удар право в обсега на Хулиан. В ответната атака Луис Палма шутира коварно от около 20 метра, но Хидайет Ханкич успя да избие в корнер. В 16-ата минута Палма центрира в наказателното поле, където Андре Грей беше оставен непокрит, но не успя да нанесе хубав завършващ удар.

В 17-ата минута "канарчетата" поведоха. Мартин Секулич получи извеждащ пас отдясно в наказателното поле. Хърватинът овладя топката, финтира Брабец и със силен удар матира Хулиан за 1:0. Попадението беше първо за пловдивчани на новия им стадион.

В 26-ата минута Красиан Колев получи отляво, навлезе навътре и отправи удар от границата на наказателното поле, с което предизвика спасяване от Хулиан. От последвалия ъглов удар Секулич прати топката над вратата с глава. В 41-ата минута Панагидис получи отдясно и опита удар, който Янис Карабельов успя да блокира и топката излезе в корнер. Палма се опита да изненада Ханкич като от ъгловия удар стреля директно във вратата, но кълбото срещна гредата. Лукас Руп опита добави, но Самуел Акере го спря.

В началото на втората част Арис пропусна отличен шанс да изравни резултата. Владимир Дарида намери Салем Мбаката отдясно. Защитникът центрира остро, а Ханкич успя да избие. Топката се озова в Палма, който навлезе в наказателното поле през центъра, финтира противников футболист и отправи удар, който след рикошет излезе в корнер. В 49-ата минута удар от въздуха на Моузес Одубаджо премина покрай вратата.

В следващите минути два поредни удара от далечна дистанция на Луис Палма преминаха опасно покрай вратата. В 60-ата минута хондурасецът не успя да се възползва от грешка в защитата на Ботев и ударът му профуча покрай вратата. В 67-ата минута Христодопулос получи отляво до аутлинията, справи се с двама защитници и навлезе в наказателното поле, като оправи удар, но покрай вратата.

В 82-ата минута гредата спря "канарчетата" от втори гол. Лъчезар Балтанов пусна страхотен извеждащ пас към един от новите футболисти на пловдивчани Фаустас Степонавичус. Литовецът се озова сам срещу вратаря, прехвърли го, но топката срещна гредата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА