Last news in Fakti

3 Юли, 2023 10:10 1 023 0

Григор Димитров запази позиции, отстъпление за останалите български тенисисти в световната ранглиста

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

32-годишният хасковлия е поставен под №22 на свещената трева в Лондон

Григор Димитров запази позиции, отстъпление за останалите български тенисисти в световната ранглиста - 1

Григор Димитров запази позиции в световната ранглиста. Най-добрият български тенисист, който в седмицата преди “Уимбълдън” не участва в турнир, е 26-и с актив от 1430 точки.

32-годишният хасковлия е поставен под №22 на свещената трева в Лондон. Той ще започне тазгодишната си кампания в най-стария и престижен турнир от Големия шлем във вторник с мач срещу японския квалификант Шо Шимабукуро.

Най-успешното представяне на Димитров на “Уимбълдън” досега е достигането му до полуфиналите през 2014 година. За съжаление, от 2017-а насам, когато бе спрян на осминафиналите от Роджър Федерер (впоследствие спечелил турнира), Димитров е спечелил само един мач на “Уимбълдън”. Това се случи през 2021-ва в първия кръг срещу Фернандо Вердаско с 3:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Всички останали наши тенисисти в класацията на АТП бележат отстъпление. Втората ракета на България Димитър Кузманов падна с едно място и е №184 с 317 точки, а третата Адриан Андреев загуби три позиции и е №210 с 278 точки на сметката си.

В топ 10 няма промени. Испанецът Карлос Алкарас остава на върха с актив от 7675 точки, следван от Новак Джокович (Сърбия) със 7595 точки, Даниил Медведев (Русия) с 5890 точки и други.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА