Last news in Fakti

6 Юли, 2023 19:00 899 1

Вики Томова се бори здраво срещу британка, но отпадна на Уимбълдън

  • виктория томова-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Българката загуби от Кейти Боултър с 0-6, 6-3, 3-6


Първата ракета на България Виктория Томова отпадна във втория кръг на Уимбълдън, след като загуби от британката Кейти Боултър с 0-6, 6-3, 3-6. Вчера Томова изненада 27-та поставена в схемата Бернарда Пера от САЩ и я победи в три сета, като днес тя отново се опита да направи обрат след загуба на първия сет, но не успя да го стори.

В първата част 89-та в света Боултър доминираше тотално на корта и не даде нито един гейм на българката. Томова отговори във втората част, в която направи два пробива, за да изравни резултата и да вкара мача в решаващ трети сет. В него Боултър проби на старта и дръпна с 3-0, след което не изгуби преднината си до края и затвори мача на собствен сервис след час и 40 минути игра.

По този начин Томова не успя да стигне до третия кръг в Лондон за първи път в кариерата, като тя отпада във втория кръг и при третото си участие в турнира. От своя страна Боултър ще срещне миналогодишната шампионка Елена Рибакина или френската ветеранка Ализе Корне в следващия си мач.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неофит

    0 0 Отговор
    Надскочи си възможностите, за повече никога не би имала шанс Викенти