Last news in Fakti

9 Юли, 2023 17:00 1 999 8

Григор Димитров постигна впечатляваща победа: Прегази Франсис Тиафо в доиграването на Уимбълдън

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • франсис тиафо

20 минути бяха достатъчни на Гришо да довърши започнатото в доиграването, в което не даде дори гейм на съперника си

Григор Димитров постигна впечатляваща победа: Прегази Франсис Тиафо в доиграването на Уимбълдън - 1

Григор Димитров постигна впечатляваща победа на световния №10 Франсис Тиафо с 6:2, 6:3, 6:2 в третия кръг на "Уимбълдън". Мачът стартира в събота, но беше прекъснат в третия сет при резултат 2:1 за американеца заради дъжда в английската столица. И днес нашият тенисист не даде никакви шансове на Тиафо, който в безсилието си изпусна нервите и оцвети корта с няколко псувни. 20 минути бяха достатъчни на Гришо да довърши започнатото в доиграването, в което не даде дори гейм на съперника си.

Българският тенисист все още няма загубен сет от началото на турнира, след като спечели с 3:0 срещу японеца Шо Шимабукуро (6:1, 6:2, 6:1) и Иля Ивашка от Беларус (6:3, 6:4, 6:4).

В следващия си мач Димитров ще се изправи още утре срещу световния №6 Холгер Руне, който отстрани Алехандро Давидович Фокина в петсетова драма, продължила 4 часа. Гришо достига за трети път в кариерата си до 1/8-финал на Уимбълдън, като за последно го направи през 2017 г. Досега той не е играл срещу Руне.

ТРЕТИ СЕТ

Доиграването започна при 30-0 за Гришо, който с отличен сервис и форхенд-уинър направи 40-0, а после с ас изравни - 2:2. Страхотната игра на нашия тенисист му донесе пробив в следващия гейм, а решаващата точка бе спечелена благодарение на минаващ бекхенд, който провокира сгрешено воле - 3:2 с пробив. Той бе затвърден при подаването на Димитров, въпреки че започна с една от малкото непредизвикани грешки от форхенд за 0-15. След това Гришо не даде шансове на Тиафо, а последното разиграване бе истинска наслада за окото. В него Гришо показа търпение и здрава психика, за да триумфира накрая - 4:2.

Това сякаш разклати и без това нестабилния американец, който си изусна нервите с няколко псувни, а след непредизвикана грешка изстреля топка към трибуните. Това му донесе предупреждение от съдиите, а Григор уверено трупаше точка след точка. При 0-30 двамата направиха атрактивно разиграване, спечелено от Тиафо с атрактивно бекхенд-воле. Димитров обаче стигна до два брейк-бола и реализира още първия, след като съперникът му прати топката в мрежата опита си за воле - 5:2. Тиафо се предаде и дори не направи опит да остане още малко в мача, след като бе победен на 0 в последния гейм - 6:2.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Маачкай

    15 0 Отговор
    наред !
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 0 Отговор
    Браво и Честито господин Димитров

    Коментиран от #5

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 0 Отговор
    Противникът на Григор Димитров в 5-ия кръг ще е рубикон за този турнир.Явно нашият има Ден и качества и ще премине през младежа Руне,като бърз влак през запустяла гара!Този Тиафо,който загуби от Григор е Много Силен тенисист.Не го подценявайте.Той се изразходва в предишния турнир където стана шампион и с Григор не бе така свеж,а и се познават добре двамата....С Руне мачът е игрови и вероятно Григор ще го отвее,като гладно куче,парче месо!Все ми се струва,че Димитров на трева е напълно равностоен на Алкарас.......И по-добър от Беретини.......Излиза,че Алкарас е време да загуби утре....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Етнолог":

    Ало Хеитърче Българин Съм
  • 8 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Шано":

    инсултът е неврологическо а не шизофрения и никой не е застрахован не го Пожелавам на Никой а Вие Столипиновски циганино само обиждате не плащате Сметки Ток Вода Точите Социалните Вършите престъпления чуствате се над закона