Last news in Fakti

12 Юли, 2023 19:00 1 872 3

Британски боксови легенди скочиха на Фюри за боя с Нгану

  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • спорт-
  • франсис нгану-
  • мма-
  • тони белю

Тони Белю бе първия, който изрази разочарованието си от това, че Фюри ще срещне Нгану, а не Олександър Усик

Британски боксови легенди скочиха на Фюри за боя с Нгану - 1

Британски боксови легенди нападнаха световния шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри за избора му да се бие с Франсис Нгану. Кросоувър срещата с бившия шампион на UFC ще се състои на 28 октомври в Риад, Саудитска Арабия. По този начин през 2023 г. Фюри няма да защитава титлата си нито веднъж, защото боят е срещу некласиран съперник и пояса на Циганския цар не е заложен в мача.

Тони Белю бе първия, който изрази разочарованието си от това, че Фюри ще срещне Нгану, а не Олександър Усик.

„Това е ограбване на пари и от двете посоки“, каза Белю пред talkSPORT Breakfast. „Не вярвам Франсис Нгану да си мисли, че ще спечели. Да, той може да бъде един от най-силните мъже в света с ръкавици от 4 унции и техниката му няма значение, защото той е толкова тежък и физически силен и това е, което играе фактор в неговия спорт“.

„В бокса всичко опира до техниката, стила и механиката, които използваш, за да свършиш работата – той няма нито едно от тях. Франсис Нгану е невероятен, мощен атлет, той не е боксьор и никога няма да бъде боксьор“.

„Би било също толкова глупаво, ако Тайсън Фюри влезе в клетката с Франсис Нгану, защото Франсис Нгану напълно ще заличи Тайсън Фюри в рамките на 40-50 секунди. Искрено вярвам, че Тайсън Фюри, ако реши, може да се отърве от Франсис Нгану в един рунд. ММА и боксът са два напълно различни спорта, все едно да кажеш, че ръгбито и футболът са едно и също, защото се играят с топка“.

„Ще бъде забавно. Тайсън Фюри ще забавлява. Той ще говори много, ще продаде шоуто до краен предел и ще се справи страхотно финансово. Като боксов спектакъл, това ще бъде несъответствие. Това е шега."

Друг който изяви недоволството си е Карл Фроч. „Още един кросоувър двубой – пълен боклук. Той говори за: „Играта се промени, това ще промени целия спорт“. Абсолютни глупости. Не обичам да псувам, но това е много гадно. Не искаме да гледаме тази битка. Искаме да видим Тайсън Фюри там срещу Олександър Усик“.

След това Фроч отиде в Instagram, за да говори повече за битката. Той каза: „Променящият играта“, големият „променящ играта“ как се казва? Нгану? Тайсън Фюри срещу Нгану, бокс срещу ММА. Бил съм там, виждал съм, чувал съм всичко преди - виждали сме го с Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър. Това е пълен боклук, вече никой не се интересува“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павка охладнял си отново

    0 0 Отговор
    Поръчай една порция кебапчета с пържола и бира, аз черпя!
  • 2 партиеца

    0 0 Отговор
    Усик е като партиен чук,удря веднъж и не повтаря!
  • 3 Прав О'пис

    1 0 Отговор
    Как се кочи? Аз може ли да коча?