Last news in Fakti

27 Октомври, 2013 17:53 589 0

Юве смачка Дженоа, но вкара само два

  • серия а-
  • ювентус-
  • рома-
  • дженоа

Рома победи Удинезе с 1:0 и събра актив от 27 точки след 9 изиграни мача

Юве смачка Дженоа, но вкара само два - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Италианският шампион Ювентус победи Дженоа само с 2:0 у дома в среща от 9-ия кръг на Серия „А”. „Бианконерите”, които имаха две последователни загуби преди мача с „грифоните”, смачкаха противниците си и можеха да ги разгромят при повече концентрация.

Още във втората минута на срещата Пол Погба се строполи в наказателното на „грифоните”, но съдията Даниеле Довери не отсъди наказателен удар. Малко по-късно Асамоа центрира от ляво към Йоренте, но голмайсторът от мача с Реал (Мадрид) не успя да засече топката с глава. В 12-ата минута испанецът изведе Погба сам срещу вратаря на гостите, но французинът изигра несериозно ситуацията и лиши „бианконерите” от преднина в резултата. Още в следващата атака Йоренте направи поредния немислим пропуск, стреляйки право във вратаря на Дженоа Перин от непосредствена близост.

В 19-ата минута Артуро Видал отправи топовен удар от далечно разстояние, но топката се удари в гредата. Малко по-късно логичното все пак се случи. Асамоа бе спънат на границата на наказателното поле, а Видал не сгреши от бялата точка. Останаха съмнения дали ганаецът бе фаулиран на линията на наказателното поле или вътре в него.

В 25-ата минута на срещата Андреа Пирло финтира няколко защитника на Дженоа и отправи удар, но Матия Перин за пореден път стана герой на своя тим, избивайки в корнер. В 35-ата минута на мача Карлос Тевес направи 2:0 след подаване на Асамоа и уби интригата в мача.

Юве започна и второто полувреме с натиск.в 52-ата минута Тевес стреля опасно от границата на наказателното, но Перин изби. Йоренте можеше да направи резултата класически при добавката, но вратарят на тима от Генуа отново се справи. До края на двубоя темпото спадна и не паднаха повече голове.

В друга среща от кръга Рома победи Удинезе с 1:0 на „Фриули” и събра актив от 27 точки.

Вижте всички резултати от неделните сблъсъци в Италия:

Наполи – Торино 2:0
Болоня – Ливорно 1:0
Катания – Сасуоло 0:0
Киево – Фиорентина 1:2
Ювентус – Дженоа 2:0
Парма – Милан 3:2
Удинезе – Рома 0:1


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА