Last news in Fakti

27 Октомври, 2013 15:24 924 0

„Марионетките” на Бенитес с важна победа у дома

  • наполи-
  • торино-
  • серия а-
  • рафаел бенитес

Възпитаниците на Рафаел Бенитес не срещнаха сериозна съпротива от гостите и взеха трите точки, макар и след спорни съдийски отсъждания

„Марионетките” на Бенитес с важна победа у дома - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Наполи победи Торино у дома с 2:0 и постигна изключително важна победа в италианската Серия „А". Възпитаниците на Рафаел Бенитес не срещнаха сериозна съпротива от гостите и взеха трите точки, макар и след спорни съдийски отсъждания.

Домакините, пределно мотивирани да не изостанат от Рома на върха във временното класиране, започнаха с преса още от първата минута на двубоя. Въпреки това „небесносините” не успяваха да стигнат до чисто голово положение през първите минути на срещата. Така се стигна до 13-ата, в която новото попълнение Драйс Мертенс се строполи артистично в наказателното на гостите и съдията отсъди дузпа. Гонсало Игуаин реализира и даде преднина на Наполи.

В 22-ата минута аржентинецът отправи опасен удар към вратата на тима от Северна Италия, но топката излезе в аут. Торинци рядко успяваха да организират атака, камо ли да застрашат по някакъв начин вратата на Рейна. В 28-ата минута отново Игуаин бе близо до гола, но Падели компенсира грешката на отбраната и спаси удара. Още в следващата атака реферът Андреа Де Марко отсъди изключително спорна дузпа за игра с ръка на Камил Глик. На повторенията се видя, че полският бранител е прилепил ръката си до тялото и не може да става въпрос за умишлено действие. Отново Игуаин застана зад топката и вкара петия си гол от началото на сезона в Серия „А”.

В 36-ата минута Лоренцо Инсинье получи шанс да направи резултата класически след неразчетено излизане на Падели, но се отнесе несериозно към ситуацията и изпрати кълбото в аут. Няколко минути преди края на първото полувреме торинските „бикове” отправиха първия си по-сериозен удар към вратата на Рейна. Алесио Черчи стреля от пряк свободен удар, но испанецът изби в корнер. Последна още един удар на Глик, но отново без резултат.

През втората част темпото на игра спадна, но Торино не се възползва от това. Наполи бе отборът, който владееше повече топката и бе автор на по-опасните атаки. В 67-ата минута Инсинье напредна през центъра и се озова фронтално срещу вратата на гостите, но ударът му излезе в аут.

Десет минути преди края влезлият като резерва Хосе Кайехон се оказа сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее и изпрати топката встрани от вратата. Пет минути преди края Торино остана с човек по-малко след нарушение на Баша, който фаулира Пандев и му попречи да напредне в наказателното поле.

Резултатът остана непроменен до последния съдийски сигнал.

С тази победа Наполи събра актив от 22 точки след 9 мача, само 2 по-малко от лидера във временното класиране Рома, който от 16:00 часа гостува на Удинезе. Настоящият шампион Ювентус приема Дженоа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА