Last news in Fakti

21 Октомври, 2013 10:43 2 097 0

Унищожени за 15 минути

  • ювентус-
  • фиорентина-
  • серия а-
  • обзор-
  • унищожени

Джузепе Роси наниза хеттрик, а Хоакин вкара дебютен гол в калчото

Унищожени за 15 минути - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Италианската Серия „А” е дом на някои от най-кървавите и горещи футболни съперничества в света. Изминалият осми кръг ни предложи именно такъв – Фиорентина срещу Ювентус.

Враждата между двата тима датира от много години. Като се започне от трансферната сага с Роберто Баджо, и се стигне до издигнатия транспарант от фенове на Фиорентина „С 39 по-малко”, в „чест” на загиналите ултраси на „бианконерите” преди финала от КЕШ с Ливърпул през 1985 година.

Неделният сблъсък започна скучно, с няколко откъслечни положения пред двете врати. Така се стигна до 37-ата минута, в която бе отсъдена дузпа за Ювентус. Тевес не сгреши и даде преднина на настоящите шампиони на Италия. Само две минути по-късно публиката във Флоренция се смълча след попадение на Пол Погба, който се възползва от грешка на Куадрадо и направи 0:2.

След почивката обаче тимът на Антонио Конте значително понижи оборотите и допусна четири гола за 15 минути, които пратиха в екстаз изстрадалата публика на Фиорентина. Джузепе Роси наниза хеттрик, а Хоакин вкара дебютен гол в калчото. Краен резултат - 4:2 за домакините.

За последно Юве допусна четири гола през януари 2011 година, когато бе победен от Парма с 4:1 в Торино.

За разлика от миналите два сезона, в които „Старата госпожа” доминираше и като резултати, и като игра, то през този тимът сякаш не може да намери истинското си лице и редува слаби и посредствени мачове. Самият Конте призна, че неговият тим сам е позволил на „виолетовите” да се върнат в мача.

Фиорентина, която загуби звездата си Марио Гомес за няколко месеца заради контузия, записа четвърта победа от началото на кампанията и понатрупа завидно самочувствие преди важните сблъсъци с Наполи и Милан.

В другото дерби на кръга, което се изигра в петък, Рома победи Наполи у дома, записвайки осма поредна победа от началото на сезона.

В голов трилър на Север Торино и Интер завършиха 3:3.

Лацио пък загуби от Аталанта и се смъкна до деветата позиция. Медиите на Апенините гръмнаха, че треньорът на „орлите” Владимир Петкович е подал оставка заради слабите резултати в последните месеци. Въпреки че Лацио спечели Купата на Италия през миналия сезон, пред този „небесносините” се представят колебливо и са далеч от челните позиции.

Тимът на Николай Михайлов Верона победи трудно Парма у дома с 3:2. Българинът отново бе оставен на скамейката.

Резултати Италия, 8 кръг:

Рома – Наполи 2:0
Каляри – Катания 2:1
Милан – Удинезе 1:0
Аталанта – Лацио 2:1
Фиорентина – Ювентус 4:2
Дженоа – Киево 2:1
Верона – Парма 3:2
Ливорно – Сампдория 1:2
Сасуоло – Болоня 2:1
Торино – Интер 3:3


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА