Last news in Fakti

7 Октомври, 2013 15:33 835 0

Трилър в Торино, потоп в Милано

  • италия-
  • обзор на кръга-
  • ювентус-
  • милан-
  • рома-
  • интер-
  • наполи-
  • трилър

Наполи победи безпроблемно новака Ливорно с 4:0

Трилър в Торино, потоп в Милано - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

Изминалият седми кръг на италианската Серия „А“ ни предложи страхотни сблъсъци, които начертаха сюжетната линия на развитие на някои отбори.

Ювентус, настоящият носител на титлата, победи Милан у дома с 3:2. Резултатът обаче не дава ясна картина на случилото се на модерния стадион в Северна Италия, който видя два коренно различни отбора. „Бианконерите“, остро критикувани в последните седмици заради слабата форма, изнесоха лекция на противниците си и без съмнение заслужиха трите точки. „Росонерите“, от своя страна, поведоха малко случайно след 30 секунди, след което спряха да играят. Показаното от момчетата на Масимилиано Алегри не се различава по нищо от тимовете в средата на таблицата, където е и Милан към настоящия момент. Амбициите на отбора са свързани с добро представяне в Шампионската лига, както и класиране в Топ 3 на Серия „А“.

Антонио Конте свали (поне за малко) напрежението и критиките към тима, който ще има две седмици почивка да направи нужните анализи за представянето си до момента и необходимите промени, за да се противопостави на Реал (Мадрид) в предстоящите сблъсъци в „Лигата на богатите“. Андреа Пирло изигра страхотен мач срещу бившия си тим, напомняйки за невероятната си форма от миналия сезон.

В другото дерби на кръга Рома „потопи“ Интер на „Джузепе Меаца“ с 3:0 и записа седма поредна победа от началото на кампанията. Франческо Тоти вкара две от попаденията, повеждайки „вълците“ към трона на калчото.

„Към момента думата „скудето“ не ни интересува. Има няколко отбора, които са по-големи от нас и имат повече качества за титлата. Не го крием. Въпреки това всичко може да се случи“, заяви след мача 37-годишният лидер на римляните.

Другият пряк конкурент на Юве Наполи победи безпроблемно новака Ливорно у дома с 4:0 и оформи „фантастичната тройка“, която ще се бори за титлата. Въпреки обещаващият проект на Мадзари с Интер, към момента „нерадзурите“ нямат сили на скудетото. Същото важи и за Лацио и Фиорентина, които си спретнаха 0:0 в Рим.

Веднага след паузата на международните сблъсъци Рома ще приеме Наполи, а Юве ще пътува до Флоренция. Тези два двубоя ще ни дадат отговор на въпросите непобедими ли са Рома и има ли криза в тима от Торино.

Вижте всички резултати от изминалия кръг, идеалният отбор, както и най-красивото попадение.

Италия, седми кръг, резултати:

5 октомври (събота):
Киево – Аталанта 0:1
Интер – Рома 0:3
6 октомври (неделя):
Парма – Сасуоло 3:1
Болоня – Верона 1:4 (Николай Михайлов остана резерва)
Катания – Дженоа 1:1
Наполи – Ливорно 4:0
Сампдория – Торино 2:2
Удинезе – Каляри 2:0
Ювентус – Милан 3:2
Лацио – Фиорентина 0:0

Отбор на кръга според Goal.com:

Най-красив гол: Вторият гол на „Тото“ Ди Натале срещу Каляри
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА