Last news in Fakti

23 Октомври, 2013 13:57 3 033 0

Мадрид, помниш ли Дел Пиеро?

  • дел пиеро-
  • шампионска лига-
  • ювентус-
  • реал мадрид

Ако Реал подцени торинци, ще допусне смъртоносна грешка

Мадрид, помниш ли Дел Пиеро? - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС, Wikipedia

Годината е 2008, 5 ноември. Великият Алесандро Дел Пиеро отбелязва два гола на „Сантяго Бернабеу”, следва смяна секунди преди края на срещата. Публиката в Мадрид се изправя на крака и изпраща подобаващо един от легендарните футболисти в Шампионската лига. Резултатът – 0:2 в полза на Ювентус. Един от най-красивите мигове в най-престижния клубен турнир на планетата.

Тази вечер Дел Пиеро няма да е сред избраниците на Антонио Конте. Духът и гениалността му, обаче, са запечатани на емблемата на клуба и ще поведат наследниците му към търсене на изход от кризата, в която са изпаднали „бианконерите”.

Юве, подобно на миналогодишното представяне в ШЛ и подобно на италианския национален отбор, започна колебливо в групите – две равенства срещу Копенхаген в Дания и Галатасарай в Торино. Последният пирон в ковчега бе забит в неделя от Фиорентина, който наниза четири гола само за 15 минути и нанесе първа загуба на тима в Серия „А” през този сезон. Не толкова поражението е болезнено, колкото показаната игра от „Старата госпожа”.

Отборът сякаш не може да намери истинското си лице през тази кампания. Това лице, което спечели безапелационно две поредни титли в Италия и което разби Челси с 3:0 в миналогодишното издание на „Лигата на богатите”.

Въпреки това, ако Реал (Мадрид) подцени торинци, ще допусне може би най-смъртоносната грешка. Защото Юве играе най-добре, когато е изправен до стената. Тази вечер ситуацията е именно такава.

„Белият балет”, от своя страна, се намира в превъзходна форма. Тимът спечели двете си срещи в груповата фаза на ШЛ с общо десет отбелязани гола, пет от които дело на Кристиано Роналдо. Португалецът е реализирал 24 попадения в последните си 20 мача в турнира, също така има общо 56 гола, нареждайки се на четвърто място в класацията на голмайсторите.

Звездната покупка Гарет Бейл страдаше от контузия, но влезе като резерва в последния мач в Примера дивисион срещу Малага и се очаква да е на линия и срещу Ювентус.

Очаква ни невероятен сблъсък между два от най-великите клубове на Стария континент.

Предполагаеми състави:

Реал Мадрид: Касиляс, Карваял, Пепе, Рамос, Марсело, Кедира, Модрич, Бейл, Иско, Роналдо, Бензема

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Падоин, Погба, Пирло, Маркизио, Видал, Тевес, Йоренте

Антонио Конте, треньор на Юве: „Нещо немислимо се случи във Флоренция, но има такива неща във футбола. Бяхме прекалено спокойни от преднината си. Срещу Реал обаче ще сме пределно мотивирани. Ще бъде тежко, но ще дадем всичко от себе си. Уважаваме ги, но определено не се страхуваме от тях”.

Фернандо Йоренте, нападател на Юве: „Това е чудесна възможност за нас да спечелим точки, но няма да бъде лесно срещу велик тим като Реал. Все пак ние вярваме в собствените си възможности. В кариерата си има два отбелязани гола на „Сантяго Бернабеу”. Това е един впечатляващ стадион”.

Карло Анчелоти, треньор на Реал: „Силата на Ювентус е в тяхната организация. Повечето от играчите им играят заедно вече повече от две години. Имат големите качества и възможности. Резултатите говорят повече – Юве, като изключим последни двубой срещу Фиорентина и едно равенство, има само победи в Серия „А”. Да, записаха две равенства в Шампионската лига, но не бих казал, че имат сериозни проблеми”.

Кристиано Роналдо: „Преди години бях близо до подпис с Юве, но тогава избрах Манчестър Юнайтед. Да играеш срещу отбор като Юве е нещо много специално за целия ни тим. Според мен те са компактен тим, срещу когото се играе трудно. Притежават и много опитни играчи, затова трябва да сме пределно концентрирани, ако искаме да излезем крайни победители от двубоя.”

Последните шест мача между Реал и Юве:

31 юли 2007 (Приятелска среща, „Пийс къп”): Ювентус – Реал Мадрид 2:1
5 ноември 2008 година (Шампионска лига): Реал Мадрид – Ювентус 0:2
21 октомври 2008 година (Шампионска лига): Ювентус - Реал Мадрид 2:1
9 март 2005 година (Шампионска лига): Ювентус – Реал Мадрид 2:0 (след продължения)
22 февруари 2005 година (Шампионска лига): Реал Мадрид – Ювентус 1:0
14 май 2003 година (Шампионска лига): Ювентус – Реал (Мадрид) 3:1


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА