Last news in Fakti

21 Юли, 2023 23:07 1 716 4

ЦСКА победи минимално новака Крумовград, дебют за Асприля

  • цска-
  • футбол-
  • крумовград

Тобиас Хайнц реализира единствения гол в мач в 24-ата минута с фантастичен удар със задна ножица

ЦСКА победи минимално новака Крумовград, дебют за Асприля - 1

ЦСКА победи новака в елита Крумовград с 1:0 в мач от втория кръг на efbet Лига. Тобиас Хайнц реализира единствения гол в мач в 24-ата минута с фантастичен удар със задна ножица.

Старши треньорът на ЦСКА – Саша Илич, заложи на схема от 3-5-2, като на вратата бе Густаво Бусато, а пред него тройката в защита бяха Енес Махмутович, Мено Кох и Християн Петров. По двата фланга действаха капитанът Иван Турицов и Сайней Санянг, а в центъра на терена оперираха Амос Юга, Марселино Кареасо и Джонатан Линдсет. Атаката беше водена от Тобиас Хайнц и новото попълнение Матиас Фаетон, който направи своя дебют за „червените“ от първата минута. На резервната скамейка бяха оставени други двама от новите играчи – Данило Асприля и Браян Кордоба, докато Майкъл Естрада изобщо не беше в групата за мача.

Наставникът на Крумовград – Неманя Миланович, направи една промяна, в сравнение с победата с 3:1 срещу Лудогорец в първия кръг. Под рамката на вратата беше Янко Георгиев, а четворката в защита бе оформена от Вячеслав Велев, Раян Сенхаджи, Матей Шимич и Александър Георгиев. Като опорни халфове действаха капитанът Божидар Кацаров и Ренан Арияш, който дебютира за новаците. Андрей Йорданов, Серкан Юсеин и Димитър Тонев пък действаха зад Александър Колев, който водеше атаката.

ЦСКА стартира надъхано и още във втората минута стигна до възможност пред вратата на новаците. Гостите не успяха да изчистят добре топката, която стигна до капитана Иван Турицов на границата на пеналтерията, а той с глава я насочи към Марселино Кареасо към границата на вратарското поле, но венецуелецът не успя да засече и Янко Георгиев улови.

Домакините притиснаха съперника още от самото и начало и в деветата минута Сайней Санянг опита да шутира, но доста неточно.

Натискът на ЦСКА даде резултат и в 24-ата минута столичани откриха резултата с фантастичен гол. Амос Юга центрира отдясно в наказателното поле на Крумовград, където Тобиас Хайнц бе изпуснат и с акробатичен удар със задна ножица вкара топката неспасяемо в долния десния ъгъл на вратата на Георгиев, който нямаше какво да направи – 1:0.

В 32-ата минута се наложи да бъде извършена принудителна смяна в ЦСКА, след като Енес Махмутович получи разтежение и на негово място влезе Браян Кордоба, който записа дебют с червената фланелка.


Правеше впечатление, че гостите се опитват да пресират „червените“ и го сториха отлично пред тяхното наказателното поле минута по-късно, когато им отнеха топката, след което пред Серкан Юсеин се освободи пространство за удар пред дъгата на наказателното поле, който обаче премина далеч встрани покрай дясната греда на Густаво Бусато.

Столичани имаха отличен шанс да удвоят преднината си в 38-ата минута, когато Матиас Фаетон направи отлично двойно подаване с Хайнц отдясно в наказателното поле, а новият нападател на „червените“ не се замисли и моментално нанесе истински снаряд от малък ъгъл, но Георгиев внимаваше и изби в корнер.
]
Четири минути преди края на първата част пред Амос Юга се откри добра възможност в наказателното поле на Крумовград и той стреля, но ударът му бе блокиран от Раян Сенхаджи и топката излезе в корнер.

На почивката се наложи Саша Илич да прави втора принудителна смяна в своя състав, след като Амос Юга получи травма, а на негово място се появи Станислав Шопов.
]
ЦСКА имаше отличен шанс за втори гол три минути след старта на втората част. Преди това, в 47-ата минута, появилият се на почивката Станислав Шопов пусна остър пас в наказателното поле на Крумовград, успоредно на голлинията, но Матиас Фаетон се размина с топката. Минута по-късно Хайнц изведе отново Шопов отляво в наказателното поле, който намери с много добър пас Фаетон в малкия пеналт и нападателят стреля, но Янко Георгиев се намеси решаващо и спаси.
]
Дебют за "червените" направи и нападателят Данило Асприля, който замени голмайстора Тобиас Хайнц в 66-ата минута.

Две минути по-късно Крумовград създаде опасност пред вратата на домакините. Вячеслав Велев отправи силен удар от далечна дистанция, топката се отклони в крака на Мено Кох и премина покрай лявата греда на Бусто в корнер. След неговото изпълнение Алекс Колев стреля с глава в аут.

В 79-ата минута Шопов центрира от свободен удар отляво на наказателното поле, където Бисер Бонев закъсня да покрие Данило Асприля, който стреля с глава, но покрай лявата греда на Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 днес

    8 7 Отговор
    Когато има два отбора ЦСКА е коректно да се изписват пълните им имена - ЦСКА 1948 и ЦСКА-София.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Aлфа Bълкът

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "днес":

    Ами то коректно е да се изписва Левски (Крумовград).
    А защо си смениха името? Защото ДС ги накара, да не ви базикаме. Те тия вземат да направят някой добър мач и НПМ, ППМ, Ултрас, Мутрас ще се припознаете!

    Коментиран от #3

  • 3 Левскар

    0 7 Отговор

    До коментар #2 от "Aлфа Bълкът":

    Хахахаха щели да ни базикът, ние нямаме монопол над името на апостола нито пък имаме комплекси от това, че други отбори го носят. Това е името на апостола, както и Ботев примерно има Враца има Пловдив и т.н. Вие имате комплекси защото носите комунистическо име и символи които никой друг не ги иска освен комунистите и хора които идват от Ловеч.
  • 4 Шизофен 1914

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "днес":

    Моля пишете цялото име на отборите. Да знаем колко ЦСКА-та са на били.
    И колко отбора с името Лесния е бил ЦСКА.
    Като например пролетта Левсли -София, Сега Левски-Крумовград, Догодина Левски-Лом и т.н.
    И не забравяйте да слагате тиретата , много държа на тях.