Last news in Fakti

22 Юли, 2023 19:10 3 297 1

Наказание за Никола Цолов след спринта в Унгария

  • никола цолов-
  • формула 3-
  • спорт-
  • унгария

Българският пилот на АРТ Гран При на си заслужи това наказание след инцидента си с Пепе Марти в хода на днешната спринтова надпревара

Наказание за Никола Цолов след спринта в Унгария - 1

Никола Цолов ще бъде преместен с три места назад на стартовата решетка за утрешното основно състезание от осмия кръг за сезон 2023 във Формула 3, който се провежда на пистата „Хунгароринг“ в Унгария.

Българският пилот на АРТ Гран При на си заслужи това наказание след инцидента си с Пепе Марти в хода на днешната спринтова надпревара. Двамата бяха в битка за осмото място при рестарта в началото на 17-та от 19 обиколки, като отбраняващият се Никола избра да покрие вътрешната траектория в спирането за първата крива.

Той обаче надцени сцеплението в средно твърдите си гуми на Пирели и се удари в Марти, който го беше изпреварил, въпреки че остана от външната страна на кривата. След този контакт Никола напусна състезанието, тъй като получи повреда в предното си ляво окачване. Марти продължи участието си, но финишира едва 21-ви, тъй като бе завъртян след този контакт с Цолов.

Инцидентът бе разгледан от комисарите след финала и те прецениха, че вината за него е предимно на Никола. Именно затова те му наложиха наказание от пет секунди. Тъй като Никола не стигна до финала на днешното състезание тази санкция се трансформира в загуба на три позиции за следващата надпревара, в която Никола ще участва.

Това ще бъде утрешното основно състезание, което ще стартира в 09:25 часа сутринта българско време. В него Цолов трябваше да стартира седми, но след санкцията си ще потегли десети.

За Никола инцидентът с Марти не беше единственият в хода на днешното състезание в Унгария. В 12-та обиколка българинът бе ударен от Зак О'Съливън, но след изслушването на двамата пилоти комисарите прецениха, че това е състезателен инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    5 1 Отговор
    Успех и достойна кариера.