Last news in Fakti

1 Август, 2023 23:24 3 063 28

Лудогорец се прости с надеждите си за поход в Шампионска лига

  • лудогорец-
  • футбол-
  • олимпия любляна-
  • шампионска лига

Българският шампион отпадна от Олимпия Любляна във втория предварителен кръг на турнира

Лудогорец се прости с надеждите си за поход в Шампионска лига - 1

Отборът на Лудогорец се прости с надеждите си за поход в Шампионска лига, отпадайки от Олимпия Любляна във втория предварителен кръг на турнира. Българският първенец загуби злощастно в словенската столица с 1:2 и след равенството в Разград преди седмица, напуска турнира.

Кирил Десподов откри за „орлите”, но след два гола на Тими Елшник, вторият от които в продължението на срещата, Олимпия се поздрави с крайния успех.

В последните повече от десет минути Лудогорец игра с човек по-малко на терена, след като новото попълнение Сон си изкара наивен червен картон, а в последната минута на продължението на срещата Кирил Десподов пропусна дузпа.

Така Лудогорец отпадна от Шампионска лига, но ще продължи участието си в Лига Европа, където ще се изправи срещу загубилия от двойката Динамо Загреб – Астана. Почти сигурно това ще бъде казахстанският тим, който допусна поражение с 0:4 в първия мач.

Първата интересна атака в мача бе на сметката на Лудогорец и дойде още в първата минута на срещата. Доминик Янков комбинира с Марсел Хайстер вляво, който от своя страна намери Кирил Десподов на границата на наказателното поле. Капитанът на „орлите” овладя топката и след съприкосновение с противников състезател падна на земята, но реферът остави играта да продължи.

Няколко минути след първия съдийски сигнал на стадион „Стожице” в словенската столица се изля истински порой.

Лудогорец продължи да бъде по-активният тим на терена и в 6-ата минута Текпетей получи отляво и центрира много остро в наказателното поле, но вратарят на домакините боксира. Секунди по-късно се стигна до остър сблъсък пред наказателното поле Олимпия, при който германският рефер отсъди фал в полза на българския тим. Кирил Десподов центрира много прецизно към Нареси, който обаче прецени, че е в засада и не понечи да играе с топката, която излезе в аут.

В 10-ата минута домакините стигнаха до първия корнер в мача, който обаче бе изпълнен крайно несериозно и не последва никаква опасност за Серджио Падт. Минути по-късно дойде и първият жълт картон, който бе на сметката на Мустага Нукич. Нападателят се ядоса на решение на главния рефер за засада и изрита топката след негов сигнал.

В 13-ата минута Лудогорец създаде страхотен шанс за гол, който обаче не бе оползотворен от Педро Нареси. Футболистът на българския шампион стреля от удобна позиция, но не успя да отправи добър удар и да порази целта.

Това обаче направи Кирил Десподов, който откри резултата в 15-ата минута след брилянтен гол от пряк свободен удар. Възпитаниците на Ивайло Петев стигнаха до отличната ситуация на няколко метра от наказателното поле на домакините, леко вдясно по нападението на разградчани. Зад топката застанаха Кирил Десподов и Марсел Хайстер, но в крайна сметка капитанът на „орлите” бе този, който се нагърби с изпълнението и не сгреши. Нападателят прати много точно топката в левия ъгъл на врата и не остави никакъв шанс на противниковия страж.

Само четири минути по-късно обаче Олимпия изравни също след статично изпълнение. Домакините си спечелиха свободен удар почти на тъча в половината на Лудогорец. Двама от играчите на „драконите” изпълниха заучено, изпращайки топката пред Серджио Падт. Отбраната на Лудогорец действа колебливо и не успя да изчисти коженото кълбо, което попадна в Елшник на далечната греда, а звездата на домакините не сгреши при изпълнението си.

След попадението на Олимпия домакините упражниха натиск и на няколко пъти се стигна до опасни центрирания пред Серджио Падт и няколко поредни корнера. За щастие на българския страж обаче не последвах удари към неговата врата.

В 33-ата минута късметът се усмихна на Лудогорец, когато домакините пропуснаха великолепен шанс да направят пълен обрат на резултата. След грешка на Педро Нареси в центъра на терена, „драконите” организираха контраатака, която завърши с много техничен удар на Свит Сешлар, при който Падт нямаше какво да направи. Топката обаче срещна сглобката на вратата и излезе в аут.

Натискът на домакините продължи да става все по-сериозен. Марсел Хайстер на свой ред също сгреши пред наказателното си поле, което доведе до нови главоболия за Падт. Двама играчи на домакините притиснаха Хайстер и му отнеха топката, а секунди по-късно Сешлар стреля мощно но вратарят на Лудогорец изби. В ответната атака стражът на българския шампион трябваше отново да се намесва решително след шут на Руи Педро.

Три минути преди края на първото полувреме Доминик Янков предприе индивидуална акция и успя да стреля опасно от границата на наказателното поле, но след рикошет в бранител на Олимпия топката излезе в корнер. Реферът обаче не видя това и отсъди аут. В самия край на даденото петминутно продължение на първото полувреме домакините стигнаха до свободен удар в половината на разградчани. Топката бе центрирана много опасно в наказателното поле, където обаче нито един от играчите в зелено не успя да играе с нея и тя излезе в аут.

Втората част започна с териториално предимство за домакините от Олимпия, като първите пет минути играта се води изцяло в половината на българския тим. „Драконите” стигнаха до няколко опасни центрирания пред Падт, но удар така и не последва.

Ивайло Петев първи прибягна до промени в състава си, като в 55-ата минута в игра се появиха Спас Делев и Якуб Пьотровски, заменяйки Матиас Тисера и Бърнард Текпетей. В 57-ата минута Лудогорец си спечели правото да изпълни ъглов удар отляво по нападението си. След последвалото разиграване топката отново се върна в Десподов, който комбинира с Доминик Янков, а той стреля много силно по диагонала. Вратарят на домакините Видовшек изби, като топката попадна отново в Десподов. Капитанът на Лудогорец стреля незабавно по диагонала и прати топката в далечния ъгъл на вратата. Страничният рефер обаче вдигна високо флага, а главният съдия уважи решението му.

След направените от Ивайло Петев промени, тимът на Лудогорец се настани трайно в половината на своя противник. „Орлите” стигнаха до няколко поредни корнера, но така и не застрашиха опасно вратаря на Олимпия.

В 68-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като състезател в зелен екип падна в наказателното поле пред Серджио Падт, но реферът показа играта да продължи. Последва далечен шут, с който вратарят на българския тим се справи.

Лудогорец отговори почти мигновено с добра атака отдясно, която завърши с остро подаване на Сон към Десподов, но нападателят стреля без подготовка и не намери вратата. Дванадесет минути преди края на срещата Якуб Пьтровски също обстрелва вратата на Олимпия, но Видовшек отново спаси. Последва добавка на футболист на Лудогорец, но след рикошет топката излезе в пореден ъглов удар.

Ситуацията за българския шампион стана изключително сложна в 82-ата минута, когато испанският бранител на „орлите” Сон удари без топка Руи Педро, а главният рефер от Германия Кристиян Дингерт не се поколеба да му покаже директен червен картон. Сон си позволи да спре играча на домакините, удряйки го с глава. Първоначално съдията остави играта да продължи, но след като атаката на Олимпия приключи, изгони защитника на Лудогорец.

Малшансът продължи да преследва футболистите на Лудогорец. Минута преди края на редовното време разградчани организираха прекрасна контраатака, която бе завършена с много техничен удар на Спас Делев. Появилият се като смяна футболист обаче стреля в левия страничен стълб на вратата.

В първата минута от даденото продължение домакините стигнаха до корнер, след чието разиграване Тими Елшник бе оставен непокрит и с прецизен удар порази целта за 2:1 в полза на Олимпия.

За да бъде драмата пълна, Лудогорец стиган до дузпа, която бе отсъдена след преглед на ситуацията с ВАР. Спас Делев бе фаулиран в наказателното поле в последната минута на среща. Първоначално реферът остави играта да продължи, но след това получи сигнал от своите асистенти и сам прегледа положението, след което посочи бялата точка.

Нервите на Кирил Десподов обаче не издържаха и капитанът на „орлите” не успя да преодолее стража на Олимпия, който спаси. Веднага след това реферът даде последния съдийски сигнал.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    22 4 Отговор
    петев е пътник

    Коментиран от #5

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 1 Отговор
    Такъв е Животът
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 3 Отговор
    След 1989 Година Нямаме Истински Бг Футбол

    Коментиран от #17

  • 5 Цска

    10 13 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    но и Левски Сте до Тук

    Коментиран от #12, #20

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Делю Хайдутин

    31 1 Отговор
    Да удряш с глава противник в напечен мач е голяма глупост.
  • 8 Варналията

    28 7 Отговор
    С тези футболисти и треньори - толкова. Не трябва да се правят драми а да мислим за Астана...Олимпия от Любляна е доказан екзекутор на български отбори...Олимпия е гранд ... а Лудогорец толкова си може.
  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 1 Отговор
    Лансират се Чужденси в Бг Футбол Вместо Да Се Търсят Родни Таланти

    Коментиран от #23

  • 10 Абе

    15 3 Отговор
    Кажете им на тия от ръководството на Лудогорец да изписват правилно името на латински - Ludogorec, за да им върви и извън България ! Това tz не е правилно, а има и друга причина да им влияе зле, но е дълго за обяснение !

    Коментиран от #13

  • 11 Сандо

    33 2 Отговор
    Лудогорец играеше много хубав и приятен футбол през първите си 3-4,може би и 5 години.Оттогава въпреки всичките промени на треньори и футболисти непрекъснато върви надолу.Може би защото останалите клубове така и не си вдигнаха нивото?Така че отпадането,макар и малко нещастно,не е случайно.Жалкото е,че само Левски ще продължи,и то ако не се издъни по начин,типичен за тях.
  • 12 Стефан Лъв

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Цска":

    Вие пък от Пепси ще паднете и пак ще се оплаквате,че някой ви е виновен.
  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 1 Отговор

    До коментар #10 от "Абе":

    Извинете но Домусчиеви и Подобни се Самозабравят но Има Една Приказка за Стълбата не Надписите а Талантът ПравиИграта Извинявам се
  • 14 ха ха хааа

    19 3 Отговор
    Ай , чиститу ...
  • 15 песен

    16 2 Отговор
    Олимпия, чакаме те с интерес.Олимпия.....
  • 16 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 2 Отговор
    Прави ли Ви Впечатление Домакинската Публика Възпитани Пеят Радват се въпреки дъждът

    Коментиран от #24

  • 17 Гордостта на Тара

    16 5 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Я помисли пак .. по скоро след влизането е ЕС нямаме футбол

    Коментиран от #28

  • 18 Къде видя дузпа, ве ОЛИГОФРЕН?

    18 5 Отговор
    Домус ага от мъка ще умре, няма време да плати, съдията втора дузпа да им подари!

    Коментиран от #19

  • 19 Българин

    13 3 Отговор

    До коментар #18 от "Къде видя дузпа, ве ОЛИГОФРЕН?":

    Без Чинков и Сватбата до тука.
  • 20 Не сме!

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Цска":

    Но в това ще се убедиш по - нататък...
  • 21 заслужена победа на словенците

    11 6 Отговор
    Съдията-като Сватбата, Чинков и Касабов- подари дузпа в 110 минута на тия от Рязград, първото полувреме спря три чисти атаки на домакините с несъществуващи засади, не даде втори жълт и съотв. червен картон на един от домусовите хора- един поляк, дълъг, но слаб футболист, влезе второто полувреме.Петев е слаб треньор- страхлив, защитна тактика, затворена игра.

    Коментиран от #26

  • 22 Някой

    19 3 Отговор
    Не знам защо някой се занимава да гледа български футболни клубове. Това си е мазохизъм. Също така, всеки лев инвестиран в българския футбол, е директна загуба.
    Тъй че, на кой му пука че в Лудогорец станаха новите евроидио.ти?
  • 23 Пор

    18 1 Отговор

    До коментар #9 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Те българските таланти се търсят лесно. В първата дискотека. Най-гелосани те, епилирани и с оскубани вежди
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Неособено класни футболисти,

    6 1 Отговор
    некадърен, но с високо самочувствие треньор - резултатът е логичен. И докога в България ще префаворизираме посредственици като този Десподов, като Спас Делев, като, уж треньорчето Петев- и какво друго да очакваме? Резултатите започват от детските школи - ами няма ги , а те пък -от БФС - има го, ама защо...? И ако след поредните провали тази паразитна институция не бъде променена, нищо добро не чака българския футбол. Възстановяването ще бъде дъъъълго и трудно - ако изобщо се състои в близките поколения.
  • 26 Май не си гледал мача....

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "заслужена победа на словенците":

    Спомняш ли си как и от кого бе отсъдена втората дузпа? Н о отпадането е и очаквано , и заслужено - има една приказка - "От говеждил-на пита не става". А л.ната са и в София /визирам Б.М И ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ/ - И В РАЗГРАД /ЗНАЕМ КОИ СА./
  • 27 Ванк0-1

    5 1 Отговор
    Следващия кръг Галатасарай ще бие с общ резултат 5-1 словенчетата,една дисциплина от тях и нащо повече,загубят топката и продължават играта ,а нашите звезди са едни стоики едно ловене за главата абе звезди са си момчетата.
  • 28 ФАКТ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гордостта на Тара":

    ГОВОРИТЕ ЧЕ ЧУЖДЕНЦИТЕ ВИ БИЛИ ВИНОВНИ..АМА ДО КОЛКОТО ВИДЯХ СНОЩИ ТОЧНО ТАЛАНТЛИВИТЕ БЪЛГАРИ ПРЕЦАКАХА ЛУДОГОРЕЦ....И В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА ИМАМЕ ФУТБОЛИСТИ ПО ПРОСТАТА ПРИ1ИНА ЧЕ ФУТБОЛИСТ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ СТАВА АКО ИМАШ ТАЛАНТ,А ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИМАШ МНОГО ПАРИ.ВТОРО МНОГО ВРЪЗКИ,ПРИЯТЕЛИ И Т.Н.. ТРЕТО ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ВСЕ ОЩЕ СЪЩЕСТУВАЩИЯ ТОТАЛЕН НАЦИОНАЛИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ КОЙТО ВОДИ ДО ТАМ ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С БЪЛГАРСКО ИМЕ ЗАЩОТО АКО СЕ КАЗВАШ КАРИМ БЕНЗЕМА ПРИМЕРНО И СИ ОТ МАЛЦИНСТВАТА АКО ЩЕ МЕСИ И РОНАЛДО ВЗЕТИ ЗАЕДНО ДА СИ НЯМАШ НИКАКЪВ ШАНС ,,И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ЛИПСАТА НА КАКВИТО И ДА БИЛО ТРЕНЙОРИ КОИТО СЪЩО СЕ ИЗБИРАТ НА ПРИНЦИПА МОЙ ЧОВЕК...КАКТО Е ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ...КАЧЕСТВАТА И ТАЛАНТА СА ПОСЛЕДНОТО НЕЩО КОЕТО СЕ ГЛЕДА В БЪЛГАРИЯ...НЕЗАВИСИМО ЗА КАКВА ПРОФЕСИЯ СЕ ОТНАСЯ...