Last news in Fakti

2 Август, 2023 06:30 2 960 0

Всички резултати от квалификациите за Шампионската лига - Август 2023

  • лудогорец-
  • резултати-
  • футбол-
  • шампионска лига

Най-голяма драма с жесток край предложи срещата на стадион „Стожице“, в която българският първенец Лудогорец отстъпи с 1:2 и пропусната дузпа дълбоко в добавеното време

Всички резултати от квалификациите за Шампионската лига - Август 2023 - 1

Панатинайкос, Олимпия Любляна, Слован Братислава и Арис Лимасол вече са в третия кръг на Шампионската лига, след като елиминираха своите съперници.

Най-голяма драма с жесток край предложи срещата на стадион „Стожице“, в която българският първенец Лудогорец отстъпи с 1:2 и пропусната дузпа дълбоко в добавеното време. Така Олимпия Любляна за първи път в историята си стигна до трети кръг на клубен турнир и то в Шампионската лига.

Панатинайкос елиминира украинския Днипро-1 с 2:2 на реванша и успех с 3:1 в първата среща. Украинците съживиха надеждите си, повеждайки с 2:1 благодарение на головете на Артьом Довбик и Едуард Сарапий, но в 70-ата минута с втория си гол в мача Андраж Шпорар оформи крайното 2:2.

Кипърският Арис Лимасол показа сериозно отношение и във втората среща с БАТЕ Борисов, като този път го победи с 5:3. Така „зелено-белите“ от Лимасол минават напред с 11 отбелязани гола в две срещи.

Слован Братислава трябваше да потрепери, но стигна до 2:2 с босненския Зрински Мостар и благодарение на успеха си с 1:0 в първата среща преодоля кръга. Домакините дръпнаха с 2:0 до 66-ата минута с головете на Александър Чаврич и Шарани Зуберу, а гостите възстановиха паритета благодарение на Хървое Баришич и Антонио Иванийч в 94-ата минута.

Останалите реванши от втория кръг са в сряда, 02.08.

Шампионска лига квалификации, втори кръг - втори срещи:

Панатинайкос (Гърция) - Днипро-1 (Украйна) 2:2 (в първата среща 3:1)

Олимпия Любляна (Словения) – Лудогорец 2:1 (1:1)

БАТЕ Борисов (Беларус) - Арис Лимасол (Кипър) 3:5 (2:6)

Слован Братислава (Словакия) - Зрински (Босна и Херцеговина) 2:2 (1:0)

В сряда играят:

Макаби Хайфа (Израел) - Шериф Тираспол (Молдова) (0:1)

Карабах (Азербайджан) - Ракув Ченстохова (Полша) (2:3)

Хекен (Швеция) - Клаксвикар (Фарьорски острови) (0:0)

Молде (Норвегия) - ХИК (Финландия) (0:1)

Галатасарай (Турция) - Жалгирис Вилнюс (Литва) (2:2)

Генк (Белгия) - Сервет (Швейцария) (1:1)

Астана (Казахстан) - Динамо Загреб (Хърватия) (0:4)

ФК Копенхаген (Дания) - Брейдаблик (Ислания) (2:0)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА