Last news in Fakti

3 Август, 2023 11:40 1 446 11

ЦСКА разкри за нови спънки относно новия стадион

  • българска армия-
  • цска-
  • футбол

"Червените" написаха на официалната си страница във Facebook, че ще възникне забавяне заради три жалби в РИОСВ срещу намерението на столичани да обновят съоръжението си

ЦСКА разкри за нови спънки относно новия стадион - 1

От ЦСКА излязоха с актуална информация за бъдещата реконструкция на стадион „Българска армия“. "Червените" написаха на официалната си страница във Facebook, че ще възникне забавяне заради три жалби в РИОСВ срещу намерението на столичани да обновят съоръжението си.

Ето официаното съобщение на ЦСКА:

Информация относно новия стадион и решението на РИОСВ

Както съобщихме неколкократно, по пътя към получаване на разрешително за реконструкция на „Българска армия“ ни остават 2 много важни стъпки. Една от тях – решението на РИОСВ трябва или не трябва да минаваме през тежката и дълга процедура „Оценка на въздействието върху околната среда“ (ОВОС), която би забавила съществено изграждането на съоръжението.

С решение от 28.07.23 г. директорът на РИОСВ г-жа Румяна Маринова постановява категорично и аргументирано, че ОВОС не трябва да се извършва, защото реконструкцията на имота „няма вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху природни местообитания, популации и местообитания на видове, предмет на опазване в защитени зони.“

Въпреки категоричното мнение на експерти, институции и законодателство, в деловодството на РИОСВ са постъпили три жалби към решението, което за съжаление означава, че процедурата влиза в съда. Имаме пълната увереност, че след като толкова много вещи лица са се изказали категорично в подкрепа на решението да не се прави ОВОС, Административният съд също ще се произнесе обективно и справедливо и ще потвърди решението на РИОСВ от петък.

Новият стадион продължава да е основен приоритет за ЦСКА. Нищо няма да ни спре да го осъществим, въпреки на пръв поглед оркестрираните спънки, с които се сблъскваме на всеки етап.

Стадион на ЦСКА – за нашата родина, за нашите деца!


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОМУВЧИЙСКИ

    5 5 Отговор
    За три години направи стадион в Разград, чорбата десет години са мъчат с разрешителните....
  • 2 Левски 1914

    8 8 Отговор
    Никой няма да даде на МЕНТЕТО да му правят стадион в София. Ганчев да си купи една нива в Микре и да прави каквото си иска!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Левски 1914":

    Добре, че теб никой не те пита.
    На нивата в Подуене как са нещата? Пуснете поне някой асмалък, че без козирка е кофти.
  • 5 анонимен

    1 5 Отговор
    Да си го строят в кв.Обеля .....там няма да пречат ! Сега унищожават Б. градина .След мачове трошат , унищожават и замърсяват района около стадиона .
  • 6 Интересен въпрос

    0 0 Отговор
    Софията Софията къде е тази столица София с милион и двеста население един стадион не можем да вдигнем, ще успеят ли поне да я докарат колкото тренировъчната база на Лудогорец където е на пътя към Търговище къде тренират юношите?
  • 7 Свинчо

    0 1 Отговор
    А това не ви ли говори нещо че Софиянци не щът тая кочина в центъра на парка .Искаме референдум не може всеки бандит да се гаври с хората
  • 8 Шизофен 1914

    4 0 Отговор
    Аз съм фен на Лесния.
    Но имам големи комплекси от Червени отбори , и за това следя всяка статия за ЦСКА и казвам едно стихотворение,за успокоение.
    Затова забравям да следя статии за моя любим и Лесен за рибари и сервитьори отбор.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Бай Ганьо

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Шизофен 1914":

    Аз пък съм много завистлив.
    Не стига, че тези ЦСКА имат най много успехи в Европа от всички Български отбори.
    Ами и сега ще имат и най хубавия стадион.
    Умирам от яд..!
  • 10 Бай Ганьо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Шизофен 1914":

    Май и аз ще трябва да измисля и да казвам по едно стихотворение, че завистта ме изяжда..!
  • 11 Свинчо

    1 0 Отговор
    Как другите отбори може да са по крайните квартали а червено тиквеници те в центъра на парка.Между кв Младост и Горубляне места бол никои няма да ви пречи.Ако не искате каруцата и за Ловеч