Last news in Fakti

3 Август, 2023 21:56 3 360 37

ЦСКА "катастрофира" в Румъния

  • цска-
  • сепси-
  • футбол-
  • лига на конференциите

"Червените" паднаха с 0:4 в Румъния

ЦСКА "катастрофира" в Румъния - 1

Отборът на ЦСКА отпадна безславно от Лига на конференциите, след като допусна второ поражение от румънския Сепси. И във втория мач, който се игра в Румъния, българският тим загуби с 0:4 и така с общ резултат 0:6 приключва рано-рано европейската си авантюра.

Футболистите на Нестор Ел Маестро показаха своята слабост от първия двубой в София и отново допускаха наивни грешки в отбрана, от които по отличен начин се възползваха футболистите на Сепси.

В следващия кръг румънският тим ще има за съперник отбора на Актобе, който отстрани Торпедо Кутаиси.

Едва след няколко секунди игра Санянг и Шафранка се „хванаха за гушите”, след нарушение на румънския футболист срещу бранителя на „червените”, които в днешния двубой играят в изцяло черен спортен екип. След кратко пререкание между двамата, главният рефер ги предупреди устно и ясно показа, че няма да прави компромиси в следващата подобна ситуация.

Първата реална голова възможност в мача дойде още в 4-ата минута, когато домакините изпълниха бързо фал, при който Щефанеску се оказа зад отбраната на ЦСКА, напредна по лявото крило и стреля по диагонала, но за щастие на Бусато, покрай вратата му. Българският тим отговори секунди по-късно, като Дюкенс Назон получи на границата на наказателното поле и стреля, а след рикошет топката излезе в първи ъглов удар.

В 8-ата минута Фаетон също пробва късмета си с далечен изстрел, но топката не затрудни по никакъв начин вратаря на домакините, който улови без проблеми.

Постепенно тимът на домакините успя да наложи своя стил на игра и се настани по-трайно в противниковата половина. Удари към вратата на Густаво Бусато обаче липсваха.

В 18-ата минута ЦСКА показа стара слабост в отбрана. Домакините отнеха топката в центъра на терена, а Щефанеску бе изведен зад отбраната на „червените”. Крилото на Сепси напредна много добре, навлезе в наказателното поле, където освен бранител на гостите, успя да финтира и Густаво Бусато. Бразилецът се опита да избие топката от краката на Щефанеску, осъществявайки лек контакт. Футболистът на Сепси се възползва от ситуацията и се строполи на земята, а главния рефер показа бялата точка. Зад топката застана Козмин Матей, който стреля прецизно в долния десен ъгъл на вратата.

След попадението футболистите на Сепси продължиха да бъдат по-активния тим на терена, и този който създаваше по-опасните положения в срещата. ЦСКА отговори със слаб удар на Мено Кох с глава, който обаче мина над вратата.

Едва в 39-ата минута футболистите на Нестор Ел Маестро сътвориха нещо интересно пред противниковата врата. След размяната на няколко бързи паса пред наказателното поле на Сепси, Кареасо получи в пеналта и веднага комбинира с Назон на точката на дузпата. Нападателят се завъртя и стреля силно, но бранител на румънците блокира топката.

В продължението на първото полувреме ЦСКА се опита да упражни териториален натиск, който обаче не доведе до сериозни опасности пред вратата на Роланд Никзули.

На почивката Нестор Ел Маестро предприе промяна в състава си, вадейки от игра Санянг и пускайки на неговото място Тибо Вион. В първите минути на втората част гостите опитаха да пресират своя противник, а атаките на българския тим предимно преминаваха през левия фланг, където застана влезлият на полувремето Вион.

В 59-ата минута Густаво Бусато се отличи с великолепна проява, с която спаси сигурен гол. След грешка в редиците на българския тим, Паун бе изведен сам срещу Бусато и стреля, но бразилският страж излезе напред и успя да отрази изстреля на румънския футболист.

Задачата за ЦСКА стана изключително трудна в 71-ата минута, когато „червените” инкасираха пореден гол във вратата си. Той дойде след нова колеблива проява на българския тим в отбрана. След атака отдясно, топката бе центрирана на противоположния фланг, където Турицов позволи тя да мине зад гърба му. Там дебнеше Матей, който реши да стреля от въздуха. Ударът му обаче не се получи, топката тупна и попадна право в резервата Адан Аганович, който бе оставен непокрит на няколко метра от голлинията. Нападателят на Сепси стреля необезпокояван от никого и порази целта за 2:0.

Малко след това Рондон бе изведен абсолютно сам срещу Бусато, но Махмутович направи решителна намеса непосредствено преди влезлият като резерва футболист да стреля към вратата.

Точка на спора на „Сепси Арена” сложи Варга, който се разписа с красиво изпълнение. Домакините организираха контраатака, която завърши с пас към Варга, появилият се през втората част футболист спря топката на гърди и веднага след това стреля по земя, за да остави безпомощен Густаво на българската врата.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде

    31 4 Отговор
    Статията можеше и да е по - дълга! Но, футболът в България трябва да се закрие за 15 години!
  • 2 ГЕРЕН

    34 0 Отговор
    ОЛА СЕНЬОР ЕЛ МАЕСТРО. МНОГО СИ ГОТИН. И ГАНЧЕФ И СИНЧИТО И ФИЛИПОВ И МАЙАКЪЛЪТ И ВЕЛИНКАТА. СЕ ОТБОР ЮНАЦИ "". ТО ВСИЧКО Е ЗА ЕДНА ЗЕМИЧКА В БОРИСОВАТА ГРАДИНА. ТОВА Е ОТБОР ИГРАЧИ НА КОИТО И ТОПКАТА ИМ СЕ СМЕЕ. А ДАЛИ МИЛИОНИ ЗА ГОЛЕМИ ТРАНСФЕРИ. И КАКЪВ КЕФ. В РУМЪНИЯ ИГРАЯТ ДВЕ ЦСКА.
  • 3 Оранжев припок

    37 3 Отговор
    Ох,лошо ми е! Отивам си в Лойч.
  • 4 Aлфа Bълкът

    35 3 Отговор
    Пуснах му на вуйчо да гледа беше дошъл към края на мача 4:0 таман направиха. Толкова слабо ЦСКА не си спомням. Безбожно слабо, уредено първенство, ЦСКА, Левски, Лудогорец с по 2-3 българи в състава, ето го резултата.
    Вече не да излезем, ами да влезем в групите не можем. Националният същата история.
    Закривайте го футбола в България официално.

    Коментиран от #21

  • 5 Опааа

    32 0 Отговор
    😆 Оранжевите се надъхваха преди мача като свиня-майка на хранилка! 😆 цецка лошо я вВаха! 😆

    Коментиран от #6

  • 6 Aлфа Bълкът

    12 17 Отговор

    До коментар #5 от "Опааа":

    Вие другия кръг от кого ще отпадате?
  • 7 Последния Софиянец

    18 1 Отговор
    Ел Майсторски
  • 8 Опааа

    33 0 Отговор
    “…с общ резултат 0:4…” Ковачеееееев! Мисиркооооо! Общият резултат е 0:6 вееее неграмотникооооо!
  • 9 Фен

    22 5 Отговор
    БФС отложете цялото първенство за да можем евентуално да победим някое отборче .Абсолютна трагедия сте цялото ръководство на футболния съюз ,нямате срама от загубите и потъването на футбола в България .Наглоста ви преминава всякакви граници от погрешните и безпринципни решения .Вие станахте абсолютни ликвидатори на българският футбол.Българите сме жалка нация така както си избираме управляващите на държавата така избираме и футболните началници .Заслужаваме си съдбата като не можем да мислим
  • 10 Гост

    31 2 Отговор
    Туристите на Ганчев от плажове, джунгли и селски дивизии в Европа, начело с безработния от 2 години с вид на болен нарк.ман сърбин с "модерно" име, изглеждаха като жалки неадекватници пред играещите футбол на средно европейско ниво румънци! Никакви стадиони, а визия и стратегия трябва за развитието на отбора с ядро от собствени кадри, но това няма как да се случи при наличие на алчния Стойлакис, подкрепян от Ганчев, който пробутва туристи от чужбина на удобни треньори, като сърбина! А този Асприля вероятно Стоилакис го е взел да захлеби преди пенсия, щото не става и за юношите младша да играе...
  • 11 Малий

    27 0 Отговор
    Всичко е наред. Армията на 50% е собственост на Литекс Комерс
  • 12 Лоишки пайтон

    20 1 Отговор
    Ся ша станим шампоани!
  • 13 Стефан Лъв

    18 1 Отговор
    Четири пъти във червената вратата.Ха-ха-ха.
  • 14 Киро факиро

    10 3 Отговор
    Как вата държавата такова ни е всичко друго (спорт политтика правосъдие култура И Т. Н. Благодарение на старите партий и и новите дмоникрати мутанти
  • 15 Ъхъ

    18 0 Отговор
    И тез изляха един чувал пари за "футбалери"
  • 16 бърабъ

    10 3 Отговор
    абе някой да не би да се е подиграл с труда на момчетата или пак "всички са против нас/ ЦСКА/", но "животът не е свършил, вдигаме глава и гледаме напред", "концентрираме се върху шампионската титла и купата". Ей такива ми ти работи. За съжаление, това ще е новият шампион на България по футбол.

    Коментиран от #17

  • 17 ххх

    20 1 Отговор

    До коментар #16 от "бърабъ":

    и спрете да ги наричате "армейци".
  • 18 шаш

    13 0 Отговор
    като прочетох заглавието се уплаших, помислих че рейса е спукал гума и станала беля, а то какво било, пупупу, отдъхнах си.
  • 19 ...

    12 0 Отговор
    ...Ел Майсторът го тресна трифазния плюс,като за начало.В комбинация с една камара чираци/наречени играчи/в края на сезона за "ЦСКА София" и 3-то място ще е успех.
  • 20 ???

    1 19 Отговор
    Г0ведата за пръв път от много години не отпаднаха от първия съперник и преди ЦСКА,и вдигнаха високо р0гата...
    Ах,колко жалко е да си лефскар!

    Коментиран от #35

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иво

    13 2 Отговор
    Не знам, аз ли нищо не разбирам от футбол или шефовете на ЦСКА са малоумни. Може ли някой да ми обясни защо изгониха Саша Илич. Да вземеш треньор на високо ниво разбирам. Но да вземеш провалил се веднъж треньор, който е безработен от много време. Меко казано е тъпо. На Илич му докараха новите играчи десетина дни преди да започне шампионата. На лагера в Австрия играехме с децата. Илич да не е магьосник. Жалка работа.

    Коментиран от #28

  • 23 Найк

    6 0 Отговор
    Тернометъра в Румъния за Цска стигна до 4:0 градуса по Целзий.Много горещо им било на армейците.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хорхе

    8 0 Отговор
    Като цяло "отличници" на нула. Сепсиса се оказа куче- медалист. Трябваше микренци да назначат Еуженио. По роднинска линия поне нямаше да ги резилят и да се гаврят до последно.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гуцката

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Иво":

    Много сложни въпроси задаваш. То, ако имаше правилно решение на ребуса и Лупи тариката щеше да го е решил. Селото, борбъта, средното недоучено и късния феодал- капитализъм дълбаят и зариват "марката"!
  • 29 Левски европейски

    10 3 Отговор
    Само Левски европейски!!!
  • 30 Левски европейски

    10 2 Отговор
    Само Левски европейски!!!
  • 31 Пената :)

    6 1 Отговор
    Пената го е казал:
    "Живи сме! Лазим и пак продължаваме."
  • 32 МутроЛандия

    7 0 Отговор
    и Маестровица да дойде, все тая, търси се бърза и лесна печалба, манталитет от 90-те год.
  • 33 ха ха

    5 0 Отговор
    Их, за малко! Но продължаваме напред!
  • 34 изобщо

    8 0 Отговор
    ама изобщо не разбрах с колко са паднали ЦСКА
  • 35 кУмУнист

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "???":

    Взимай си пепсито и айде за Ловеч.
  • 36 Оня

    4 0 Отговор
    Нищо ново за Литекс !
  • 37 Смех !

    2 0 Отговор
    У гъзооооооооооооо😂.....!