Last news in Fakti

3 Август, 2023 22:05 3 402 9

Левски подчини Шкупи в 101-вата минута на "Герена", Марин Петков герой

  • левски-
  • шкупи-
  • футбол-
  • лига на конференциите

"Сините" се наложиха с 1:0

Левски подчини Шкупи в 101-вата минута на "Герена", Марин Петков герой - 1

Левски победи Шкупи с 1:0 в реванш от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Единственият гол в мача вкара Марин Петков в десетата минута на продължението. Така "сините" се класираха за следващия етап на турнира с общ резултат 3:0.

Възпитаниците на Николай Костов имаха няколко отлични възможности за гол в началото на мача, но Жереми Петрис и Джавад ел Джемили не успяха да се разпишат. През втората част атаките на домакините нямаха такава острота, а в края на срещата Пламен Андреев блесна с две спасявания при удари на Реналдо Сифъс. Така се стигна до последните секунди на мача, когато Марин Петков със страхотен удар от около 20 метра матира вратаря за крайното 1:0.

В следващия кръг на Лига на конференциите Левски ще се изправи срещу Апоел Беер Шева. Първата среща е на 10 август, четвъртък, в Израел.

Столичани играха в жълто, след като първоначално от Шкупи обявиха, че са забравили своя бял екип в Скопие, след което са представиха такъв, в който има и син цвят. Поради тази причина съдиите са решили "сините" да са в своя резервен екип.

Срещата започна с домакински натиск, като "сините" още в 4-ата минута можеше да поведат. Жереми Петрис получи топката отдясно пред наказателното поле и отправи силен удар, който обаче Артан Илязи успя да избие. Топката се озова в Джавад Ел Джемили, който не се поколеба да шутира от около 15 метра, но кълбото премина покрай лявата греда. Три минути след това Цунами центрира отляво, а в наказателното поле Рикардиньо отправи удар с глава, който беше спрян от Михал Пинтер. Домакините поискаха дузпа, но главният рефер Лионел Чуди даде сигнал играта да продължи. Повторенията показаха, че топката по-скоро срещна главата на словашкия защитник, който обаче беше вдигнал и ръката си.

В 14-ата минута Андриан Краев опита удар от далечна дистанция, който беше доста неточен. Левски продължи да натиска и в 19-ата минута Джавад Ел Джемили получи отличен пас отляво от Асен Митков. Мароканецът навлезе в наказателното поле и отправи удар от малък ъгъл, който премина покрай целта. Оказа се, че е имало докосване от противников играч, поради което домакините получиха право да изпълнят корнер. Цунами засече центрирането на Ел Джемили, но ударът му беше неточен.

В 21-ата минута "сините" сбъркаха пред своето наказателното поле. Арби Воша овладя топката и намери коридор за стрелба, но Пламен Андреев се справи и улови удара. Шест минути след това Шкупи организира опасна контраатака, при което Реналдо Шифъс напредна с топка в крака отляво. Ямаецът току да навлезе в наказателното поле, когато френският бек със страхотна намеса успя да му отнеме топката.

В 36-ата минута Ел Джемили получи отляво, навърза няколко футболисти и опита остро центриране, което обаче не се получи и топката излезе в аут. Седем минути след това "сините" организираха отлична контраатака след изпълнение на корнер в тяхното наказателно поле. Уелтън получи от Андриан Краев отляво, справи се с Албер Диене и навлезе в наказателното поле, където в последния момент Дарко Илиески пресече подаването му към Рикардиньо. Малко след това Цунами отправи удар от около 20 метра, но Артан Илязи улови.

В края на първата част Уелтън ефектно се справи с двама противникови футболисти отляво, защипвайки топката с двата си крака, след което я овладя, навлезе навътре и опита да изведе Роналдо сам срещу вратаря, но Блертон Шежи успя да избие.

В началото на второто полувреме груб фал на Кевен срещу Цунами в средата на терена породи леко напрежение между играчите, а бразилецът получи жълт картон. В 52-ата минута "сините" организираха първата си по-опасна атака през втората част. Ел Джемили напредна през центъра, а с два финта преодоля двама съперникови играчи, след което центрира остро в наказателното поле, където Пинтер изби в корнер.

В 56-ата минута треньорът на Левски Николай Костов предприе двойна смяна. На местата на Роналдо и Рикардиньо влязоха Марин Петков и Илиян Стефанов. Това обаче не промени особено много играта на домакините, които през втората част изпитваха трудности в атака и рядко застрашаваха Илязи.

В 74-ата минута играта беше прекъсната заради травма на съдията Лионел Чуди, който се прибра в съблекалните. Четири минути след това играта беше подновена, а на терена се появи четвъртия рефер Лукас Фендрих. Левски извърши още една смяна - Асен Чандъров замени Джавад Ел Джемили. В 84-ата минута Чандъров отне топката пред наказателното поле и подаде към Уелтън, който опита да изведе Марин Петков на стрелкова позиция, но подаването му беше пресечено.

В 89-ата минута Пламен Андреев блесна със страхотно спасяване. Реналдо Сифъс се измъкна от Хосе Кордоба в наказателното поле и се озова на стрелкова позиция. Ямаецът потърси далечния ъгъл, но Андреев успя да спаси с крак. Във втората минута на добавеното време Сифъс получи в наказателното поле, където се справи с Кордоба и Ван дер Каап и от няколко метра отправи силен удар, който отново Андреев спаси. Малко след това опасен удар от границата на наказателното поле на Алекс Златков профуча над гредата.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 1 Отговор
    Накрая на мача най боли.
  • 2 ГЕРЕН

    23 2 Отговор
    НЕ СЕ НАПЪВАХА ВЪОБЩЕ. ТОЛКОВА ФЕНОВЕ ГИ УВАЖИХА А ТЕ ГАНКИНОТО ИГРАХА. ИМА НЕЩО ГНИЛО, НО НЕ Е У ДАНИЯ. И ВСЕ ПАК ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР НА ТОЗИ ЕТАП СПЕЧЕЛИЛ. БРАВО
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Стефан Лъв

    17 0 Отговор
    Само Левски Оле оле!
  • 5 ХАРОН

    18 2 Отговор
    Тия несретници си дойдоха обяздени още насред Скопие. Син театър подобаващ за пълен стадион. Потопяването в мъка на скопските преселници в 101та минута беше радост за нас, феновете на великия тим любим- непобедим, единствен на света.
  • 6 Кварталния

    3 9 Отговор
    Апоел... Тука вече ще ви разкрият , за жалост

    Коментиран от #7

  • 7 ............

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Кварталния":

    Тука пак не позна, ще се убедиш сам скоро!
  • 8 Мим

    8 0 Отговор
    Това момче Марин Петков,трябва винаги да е титуляр,а не резерва.Има хубав удар,млад е и играе с хъс.В националния също вкара хубав гол от далеч.Не знам защо все го мотат на различни позиции и е резерва. .
  • 9 Сандо

    5 0 Отговор
    Левски игра не за победа,а за класиране.Владееха топката,инициативата беше тяхна,диктуваха събитията на терена.На терена беше спокойно,на моменти дори досадно.И отново,типично за Левски,се сетиха,че традицията повелява в последните минути да загубят всичко спечелено дотогава.Слава Богу,този път ни се размина.А голът на младока е награда и за него,и за великолепната публика.Дано да успеят и срещу евреите,които по традиция са неудобни съперници.