Last news in Fakti

21 Август, 2023 08:30 1 163 1

Трагедия с футболни фенове на Коринтианс в Бразилия

  • коринтианс-
  • крузейро-
  • бело оризонте-
  • автобус-
  • катастрофа-
  • футбол

Властите съобщиха, че 36 души са ранени, 27 от тях са откарани в болници

Трагедия с футболни фенове на Коринтианс в Бразилия - 1

Седем души загинаха при катастрофа на магистрала в бразилския щат Минас Жерайс в ранните часове на неделя, съобщиха властите. Автобусът е превозвал фенове на футболния отбор Коринтианс, които се прибирали от мача срещу Крузейро в Бело Оризонте.

43 души са били в превозното средство, на което са отказали спирачките около 2:50 сутринта. Автобусът се е ударил и се е преобърнал в дере, според пожарникарите.

Властите съобщиха, че 36 души са ранени, 27 от тях са откарани в болници, а един е в тежко състояние, но без опасност за живота.

Коринтианс изрази своята съпричастност към семействата на жертвите. Няколко други бразилски футболни клуба също изказаха съболезнования.

Президентът Луис Инасио Лула да Силва, който е фен на Коринтианс, поднесе съболезнования на семействата и приятелите на жертвите.

"Надявам се на бързо възстановяване на ранените и разследване на причините за инцидента. Имаме нужда от спокойствие и превозни средства в добро състояние по пътищата, защото няма начин да възстановим изгубените животи", написа Лула в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100

    1 0 Отговор
    Това ако е магистрала....по-зле от нашите.