Last news in Fakti

23 Август, 2023 11:02 2 068 0

Сделката за 6 милиарда - стана ясно кога продават Манчестър Юнайтед

  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • сделка-
  • джим ратклиф-
  • шейх джасим-
  • семейство глейзър

Според британското издание, официалното обявяване на сделката ще бъде направено в началото на септември

 Сделката за 6 милиарда - стана ясно кога продават Манчестър Юнайтед - 1

Сделката по продажбата на пълния пакет от акции на Манчестър Юнайтед, притежавани от фамилия Глейзър, е договорена, съобщава в. „Сън“. Катарският шейх Джасим е спечелил битката с британския милиардер сър Джим Ратклиф, който имаше намерение да остави миноритарен дял на американското семейство.

Според британското издание, официалното обявяване на сделката ще бъде направено в началото на септември. Окончателното прехвърляне на собствеността ще стане в средата на октомври. Така ще бъде сложен край на 18-годишния престой на Глейзър като собственици на „червените дяволи“.

Американското семейство искаше да запази малък процент от акции на клуба, но получи предупреждение от ръководни фактори на „Олд Трафорд“, че това няма да бъде прието добре от феновете и може да намали доверието към бъдещия нов собственик.

Сделката за Манчестър Юнайтед ще донесе огромна печалба за фамилия Глейзър, която придоби клуба през 2005 г. срещу 800 милиона паунда. Тогава те взеха "червените дяволи" с огромен дълг, който не само не намаля през годините, а дори нарасна сериозно. Последните финансови резултати показват, че той е в размер на 725 милиона паунда.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА