Last news in Fakti

24 Август, 2023 15:38 2 307 1

Завръщането на краля

  • шахмат

Карлсен взе Световната купа

Завръщането на краля - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Норвежецът Магнус Карлсен спечели Световната купа по шахмат за мъже.

Във финала на турнира в Баку водачът в световната ранглиста надигра индийския вундеркинд Рамешбабу Прагнанандаа с 2,5:1,5 точки.


Карлсен (32 г.) е считан за един от тримата най-велики в историята на шахмата, заедно с Боби Фишер и Гари Каспаров.

Карлсен беше световен шампион между 2013–2023 г., но отказа да защитава титлата си тази година. Магнус обаче има всички основания да претендира, че е най-силният шахматист сега.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    На 25минути играе професионално.Здраво и винаги с по добро време.първата партия бе по-добра за индиеца.той твореше и времето му течеше.Ендшпила с офицер и кон...теоретично ,а и на практика би трябвало да е по-добър за индиеца....Но на 25минути......Втората партия.......С лекота гура пешки ,гура фигури и с лекота размени от позиция сила и реми.Съмнява ме ,че този Карлсен играе с БИОЧип,но върви докажи.Индиеца е човек.Каруана игра силно и убедително надигра абасов!