Last news in Fakti

30 Август, 2023 07:03 1 098 4

Важна новина за състезатели от Русия и Беларус

  • спорт

БУФ с решение за спортисти от Русия и Беларус

Важна новина за състезатели от Русия и Беларус - 1
Снимка: БГНЕС

Спортистите от Русия и Беларус получиха разрешение да се състезават като неутрални на международни състезания под егидата на Международната федерация по бадминтон (БУФ) от следващия февруари, съобщават от организацията.

Предложението бе прието от Съвета на БУФ, който изхвърли всички спортисти от Русия и Беларус през март миналата година заради войната в Украйна. То е съобразено с препоръките на Международния олимпийски комитет (МОК).

"БУФ работи в близко сътрудничество с МОК, за да осигури надежден процес по вземане на решението. Смятаме, че то отговаря на всички критерии за участие на спортистите като неутрални", съобщават от организацията, предава БЛИЦ.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урковизия

    4 4 Отговор
    От Русия и Беларус - неутрални, а от Украйна - с привилегии. Примерно който се боксира срещу украинец, трябва да падне до края на третия рунд, иначе - санкции.
  • 2 По фашисти от фашистите

    2 4 Отговор
    Такива простотии по време на война и Хитлер не е правил.
    Трябва да имаш наистина шизофренен изпечен мозък за да сътвориш такава простотия!
  • 3 Просто човек

    1 1 Отговор
    Рашистите нямат място на международни състезания!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.