Last news in Fakti

2 Септември, 2023 19:10 1 710 1

Слаб Челси се срина насред "Стамфорд Бридж"

  • челси-
  • футбол-
  • висша лига-
  • нотингам

Единственото попадение в срещата падна в началото на втората част, а негов автор стана Антъни Еланга

Челси загуби с 0:1 домакинството си на Нотингам в мач от 4-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата падна в началото на втората част, а негов автор стана Антъни Еланга. "Сините" изиграха слаб мач и логично регистрираха втора загуба от началото на сезона.

Възпитаниците на Маурисио Почетино създадоха много малко чисти голови положения, като най-добрата възможност за гол пропусна Николас Джаксън.

Слаб Челси се срина насред "Стамфорд Бридж"

С успеха Нотингам събра 6 точки и заема 9-о място във временното класиране, докато "сините" са с две по-малко.

Срещата започна в спокойно темпо, като в началните минути липсваха опасности пред една от двете врати. В 16-ата минута Конър Галахър опита удар от далечна дистанция, който премина покрай вратата. В 22-ата минута пред "сините" се откри добра възможност за гол. Домакините организираха опасна контраатака, при която Николас Джаксън проби през центъра и подаде към Рахийм Стърлинг отдясно. Нападателят пусна остро центриране по земя, но Бен Чилуел се размина с топката.

В 26-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на Челси след центриране отляво. Тайуо Аиуонии успя да нанесе удар от 7-8 метра, но прати топката над вратата. Малко след това нигериецът се пребори с Тиаго Силва и отправи удар от малък ъгъл, който не намери очертанията на вратата.

В 35-ата минута Галахър центрира в наказателното поле, където Уили Боли изчисти с глава. Топката се озова в Енцо Фернандес пред наказателното поле, който отправи опасен удар, който не намери целта. В добавеното време на първата част Фернандес шутира от пряк свободен удар, но топката срещна стената и излезе в корнер.

Нотингам започна отлично второто полувреме и откри резултата. Галахър загуби топката в средата на терена. Кълбото се озова в Аиуонии, който със страхотен пас изведе Антъни Еланга сам срещу вратаря, а шведът не сбърка - 0:1.

Малко след попадението топката се озова в Мойсес Кайседо пред наказателното поле. Еквадорецът отправи силен шут, който беше блокиран от защитник в червено. В 57-ата минута Фернандес намери Джаксън на точката за изпълнение на дузпа. Гамбиецът опита удар, който Боли блокира в последния момент.

В 83-ата минута Джаксън направи непростим пропуск. Стърлинг получи извеждащ пас отдясно в наказателното поле. Нападателят успя да върне към гамбийския нападател, като с подаването си елиминира и вратаря, но Джаксън от няколко метра прати топката над вратата. Малко след това Тиаго Силва отправи силен удар от малък ъгъл, който Мат Търнър изби в корнер.

В 89-ата минута голмайсторът Еланга пое топката в своето поле, напредна, справи се с двама противникови играчи и опита удар от около 20 метра, който беше слаб и не затрудни Санчес. В продължението на срещата гостите организираха много опасна атака, която завърши с мощен шут на Еланга от малък ъгъл, който Санчес боксира. Секунди по-късно диагонален удар на Стърлинг профуча покрай вратата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕЗ АБРАМОВИЧ Е ТАКА

    5 0 Отговор
    Отново средняшки отбор