Last news in Fakti

4 Септември, 2023 06:14 1 321 1

Левандовски измъкна Барселона с дузпа в края

  • барселона-
  • футбол-
  • осасуна-
  • ла лига

Каталунците биха с 2:1

Левандовски измъкна Барселона с дузпа в края  - 1

Испанският шампион Барселона постигна много трудна победа в гостуването си на Осасуна с 2:1 в последен мач от четвъртия кръг на Ла Лига. Жул Кунде откри резултата в добавеното време на първата част, но Чими Авила изравни в 76-ата минута. Роберт Левандовски обаче донесе успеха на каталунците в 85-ата минута, когато бе точен от дузпа.

Мачът ще се запомни с дебюта на цели трима нови играчи на Барса. Привлечените в последния момент в петък Жоао Кансело и Жоао Феликс, както и дошлият по-рано Иниго Мартинес, който досега не беше картотекиран, влязоха като резерви. Португалският защитник записа около половин час на десния бек, португалският нападател зае позиция на лявото крило след 80-ата минута, а испанецът се появи в добавеното време.

Като цяло „Блауграна“ не впечатли и в дълги моменти не държеше инициативата. Голът на Левандовски от дузпа се оказа единственият удар на тима през второто полувреме.

През първата част играчите на Шави Ернандес играеха мудно и домакините създадоха няколко добри положения, но все пак Барселона излезе напред. В първата минута от добавеното време на първата част Илкай Гюндоган центрира от корнер, а Жул Кунде беше точен с глава – 0:1.

Осасуна обаче изравни в 76-ата минута, когато домакините организираха добра атака и Хесус Аресо намери Чими Авила, който спокойно си нагласи топката на левия крак и с неспасяем за Марк-Андре Тер Стеген шут изравни за 1:1.

Барселона обаче успя да си върне преднината пет минути преди края на двубоя. Това стана след точно изпълнена от Левандовски . Наказателният удар беше отсъден, след като полякът беше задържан от Алехандро Катена. Първоначално главният съдия показа жълт картон на защитника на Осасуна, но след консултация със системата ВАР го смени с червен.

Резултатът се запази непроменен до края и така Барса събра 10 точки на третата позиция, докато Осасусна са девети с 6 пункта. В следващия кръг, който е след паузата за национални отбори каталунците приемат Реал Бетис, докато памплонци гостуват на Хетафе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    1 1 Отговор
    лавандулски освен да пада за дузпа друго неможе