Last news in Fakti

5 Септември, 2023 21:30 2 358 13

Уволниха селекционера на националния отбор на Испания по футбол за жени

  • хорхе вилда-
  • футбол-
  • испания-
  • национален отбор за жени-
  • луис рубиалес

Преди десетина дни Международната футболна асоциация (ФИФА) отстрани от длъжност президента на РФЕФ Луис Рубиалес заради  целувката с футболистка по време на награждаването на световните финали

Уволниха селекционера на националния отбор на Испания по футбол за жени - 1

Испанската футболна федерация (РФЕФ) уволни селекционера на националния отбор за жени Хорхе Вилда, който изведе състава до световната титла в Австралия и Нова Зеландия, съобщава агенция Ройтерс.

Преди десетина дни Международната футболна асоциация (ФИФА) отстрани от длъжност президента на РФЕФ Луис Рубиалес заради целувката с футболистка по време на награждаването на световните финали. В последствие бе сформиран нов борд на директорите, който прекрати договора на Вилда.

Селекционерът на испанките е считан за близък приятел на Рубиалес. Срещу него обаче имаше протести още през миналата година от страна на състезателки, които го обвиняваха в неадекватна треньорска методика. Тогава се състояха и протестите за равни права и възнаграждения с националите в мъжкия национален тим.

Повечето от футболистките, които стояха зад протеста, бяха извадени от състава, но някои искания бяха приети.

Вилда и селекционерът на мъжкия отбор Луис де Ла Фуенте подкрепи Рубиалес, когато президентът на РФЕФ отказа да подаде оставка. По-късно обаче и двамата промениха рязко мненията си.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    4 18 Отговор
    Браво
  • 2 нашия

    32 4 Отговор
    испанската федерация явно е пълна със зависими корумпета ,щом клякят на джендеризма.....
  • 3 Хаха

    32 5 Отговор
    Сбърканяци! Сбъркан свят - нямат право са се радват и целуват, дори когато печелят световни титли!? Или ако са от един пол може, защото е атлантическо и "модерно"!?

    Коментиран от #5, #12

  • 4 Найк

    21 4 Отговор
    Аз се чудя ако шефа беше жена и я беше целунала тая дали щяха да правят такъв проблем.Иначе целувката на Рубиалес беше в момент на радост
  • 5 Ботев

    6 20 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Комуняго, като ти дойде приятелско семейство на гости сграбчи тийнейджърката, дъщеря на твоя приятел, за главата и я целуни по устата пред него. Да видим по твоята комуняшка логика дали е истински мъж и ще се зарадва или е джендър соросоид и ти ще се разгневи!

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Ботев

    4 17 Отговор
    Комуняго, като ти дойде приятелско семейство на гости сграбчи тийнейджърката, дъщеря на твоя приятел, за главата и я целуни по устата пред него. Да видим по твоята комуняшка логика дали е истински мъж и ще се зарадва или е джендър соросоид и ще се разгневи!
  • 7 Хаха

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ботев":

    ПроЗД си по рождение или като малък си бъркал с пръсти в контакта, жендър!? Какво общо има первезното ти съзнание с радост от спечелена световна титла или друг турнир! И да - ако дъщерята на мой приятел стане световна шампионка по някакъв спорт напълно Естествено е да я прегърна и целуна пред семейството и, както и пред моето! И в това няма нищо лошо и осъдително, перверзнико, а е признак на радост, признателност и емоция...

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Донки Хот и Сан Чопанса

    6 2 Отговор
    Долу новият световен ред, не на вилнеещите якобинци от либерастията,представяна за прогресивна!
  • 10 Гордостта на Тара

    3 3 Отговор
    Равно заплащане.. когато почнете да събирате толкова зрители колкото мъжкия футбол .. Например в силните първенства средно са 40000 зрители женска колко идват да кажем половината е как ще взимаш наравно с мъжете когато няма от къде да дойдат толкова пари отделно много по малко хора гледат женски футбол .. Отделно федерацията взима от домакина и от световната федерация но там пак да по малко заради самия интерес и приходите са малко пак .. Е да една моделка взима в пъти от един мъж модел например защото има доста по голяма аудитория .. е дано сте схванали логиката
  • 11 Найк

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ботев":

    Испанката която е целуната не е тинейджърка,ако това си мислиш а е на 33 години.
  • 12 Разпутин

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Като всички полуграмотни и неграмотни привърженици на комунизма и Кремъл
    когато дъртите кремълски комундели се целуват уста в уста с българските им марионетки и се прегръщат това нормално ли е ? Ленин е бил гейко и не само по върховете на компартията .
  • 13 Сийка

    3 1 Отговор
    Да му е за урок - вече ще целува само мъже! Същата тази футболиста, като удари кана вино, сигурно се целува с всички наоколо!