Last news in Fakti

9 Септември, 2023 13:30 1 300 2

Хари Кейн: Ще излъжа, ако кажа, че не ме е боляло да гледам как другите играят в ШЛ

  • байерн мюнхен-
  • хари кейн-
  • футбол-
  • шампионска лига

Определено напрежението е по-различно в сравнение с това, което изпитвах в Тотнъм

Хари Кейн: Ще излъжа, ако кажа, че не ме е боляло да гледам как другите играят в ШЛ - 1

Новото попълнение на Байерн Мюнхен - Хари Кейн говори за голямото напрежение в германския шампион, както и за амбицията си да играе редовно в Шампионска лига и да печели трофеи на “Алианц Арена”.

“Определено напрежението е по-различно в сравнение с това, което изпитвах в Тотнъм. Разбира се, че там искахме да печелим трофеи, но когато не побеждавахме в няколко поредни мача, това не беше катастрофа. Чувството в Байерн е, че трябва да печелиш всеки двубой. Победихме в първите два с 4:0 и 3:1 и въпреки това имаше недоволни заради начина ни на игра. Това е неизменна част от преживяването да играеш за един от най-големите клубове в света. Понякога очакваме Байерн да побеждава, защото спечели титлата в Бундеслигата във всяка една от последните 11-12 години. Но в краткия ми престой в клуба усетих как все още има голямо напрежение за спечелването на тези трофеи. От няколко години не сме триумфирали нито с Купата, нито в Шампионска лига, така че определено има какво да спечелим, както и голямо напрежение, което да понесем. Времето ще покаже какво ще стане, но в момента се наслаждавам на това чувство.

Разбира се, няма да крия факта че трофеите са единственото нещо, което липсва в кариерата ми засега. Когато има играчи в националния отбор, които са печелили трофеи, ти също искаш да си като тях и да имаш същите очаквания. Надявам се, че дори самото преживяване да се бориш за титлите и купите, а дано и за ШЛ, ще ми помогне за справянето с напрежението в определени ситуации. Ако ще печелим нещо с Англия, ще трябва да се справим с това. Като капитан на тима, искам да се поставям в тази позиция възможно най-често. Като човек със състезателен дух, ще излъжа, ако кажа, че не ме е боляло, когато момчетата от националния тим играят в ШЛ, а аз просто си седя вкъщи и ги гледам. Разбира се, че искам Кайл Уокър и всички тези момчета да се справят добре и да печелят турнирите, в които не играя, но част от мен иска да опита тези преживявания. Не съм сигурен дали завист е точната дума, но това със сигурност ме мотивира да продължавам напред и да се опитвам да тласкам себе си към тези трофеи, с които момчетата вече разполагат.

Мисля, че доста се изговори за рекорда за голове в Премиър лийг и затова, че се доближавах до него, но никога не съм бил някой, който преследва повече индивидуалните отличия, отколкото отборните трофеи. И преди съм казвал, че най-важното за мен е да видя колко добър мога да бъда и усетих, че трябва да играя в Шампионска лига и да се боря за титли всяка година. Байерн определено ми дава това. Разбира се, би било страхотно да подобря този рекорд и би било невероятно, ако все пак някой ден го направя. Но не играя футбол заради това и моят трансфер го показва. Казаха ми, че следващият финал в ШЛ е на “Уембли”. Също така знам, че Европейското първенство догодина е в Германия. Така че ако някой пише сценарий за подобен филм, ще се погрижа да го направя реалност. Това ще бъде сложно и има доста време до тогава. Не ми се мисли твърде много за това, но би било страхотно, ако се случи”, коментира Кейн на пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куцият Хари

    0 1 Отговор
    Куц си .
  • 2 това е

    1 0 Отговор
    КАПИТАНА НА АНГЛИЯ И ГОЛМАЙСТОР НА ТИМА.