Last news in Fakti

10 Септември, 2023 21:00 3 478 60

България се срина срещу 10 от Черна гора

  • българия-
  • черна гора-
  • футбол-
  • евроквалификации-
  • евро 2024

Загубихме дълбоко в добавеното време, Десподов изпусна дузпа

България се срина срещу 10 от Черна гора - 1

Черна гора победи с 2:1 България в ключов сблъсък от квалификациите за UEFA EURO 2024. Капитанът на домакините Сгефан Савич изведе домакините напред в резултата в добавеното време на първата част в своя мач №70 за националния отбор на страната си. Резервата Преслав Боруков изравни в 79-ата минута, довкарвайки отбита топка от гредата след удар на Делев. Стеван Йоветич направи 2:1 в шестата минута на добавеното време.

Час след началото на двубоя Кирил Десподов изпусна дузпа. Черногорците останаха с 10 души в 60-ата минута, след като Игор Вуячич получи втори жълт за нарушението в наказателното поле срещу Спас Делев и бе изгонен.

Двубоят от Група „G“ на Градския стадион в Подгорица започна с минута мълчание в памет на жертвите от опустошителното земетресение в Мароко.

В началните минути домакините бяха по-активни и играта се водеше предимно в нашата половина, но до сериозни опасности пред Иван Дюлгеров не се стигна. Първото слизане на "лъвовете" към вратата на черногорците в 5-ата минута завърши с центриране на Виктор Попов, което не затрудни бившия страж на Левски Милан Миятович. Три минути по-късно Андрия Вукчевич центрира отляво, а Никола Кръстович надскочи Кристиан Димитров и стреля с глава. За наш късмет обаче ударът не беше точен и топката излезе в аут. Секунди след това Адам марушич надигра Виктор Попов на фланга, но центрирането му по земя не намери никой от неговите съотборници.

Страхотен шанс изпусна България в 19-ата минута, след като Кирил Десподов майсторски с пета изведе Лукас Петков зад отбраната на съперника. Той шутира без забавяне, но ударът му избит от Миятович в корнер. В 24-ата минута пробив на Георги Русев бе спрян доста грубо от Игор Вуячич, който заслужено получи първия жълт картон в мача. Секунди по-късно пък домакините извършиха принудителна смяна - Никола Шипчич напусна контузен, а на негово място влезе Жарко Томашевич. Три минути преди почивката със страхотно спасяване блесна Иван Дюлгеров. Кръстович с хитър пас изведе Бакич очи в очи с българския вратар, който обаче бързо скъси дистанцията и не позволи топката да мине зад гърба му. Домакините имаха претенции за дузпа за нарушение на Дюлгеров срещу Бакич, но след преразглеждане с ВАР реферът даде знак играта да продължи.

В първата от дабовените три минути на първото полувреме Черна гора стигна до гол. След центриране от корнер Кристиан Димитров бе надскочен от резервата Жарко Томашевич, но ударът му с глава бе избит от Дюлгеров. Опитният капитан Стефан Савич обаче не сгреши при добавката и въпреки че нашият вратар докосна топката, тя се спря в мрежата - 1:0.

Второто полувреме започна с по една промяна и в двата състава. Спас Делев замени Георги Русев, а звездата на черногорците Стеван Йоветич влезе на мястото на Урош Джорджевич. Тимът на Кръстаич започна добре и това даде резултат. В 59-ата минута Десподов пусна елегантен пас към Спас Делев в наказателното поле, а опитният нападател технично се измъкна от Игор Вуячич, който го спъна. Реферът не се поколеба да посочи бялата точка и да вдигне втори жълт картон за бранителя на Черна гора. Зад бялата точка застана Кирил Десподов, а феновете на домакините се опитаха да го разконцентрират с лазери в лицето му. И успяха, тъй като ударът му в долния десен ъгъл бе спасен от 36-годишния страж Миятович.

Веднага след пропуска на Десподов, селекционерът Младен Кръстаич направи две промени - в игра влязоха Йоан Стоянов и Доминик Янков вместо Патрик-Габриел Галчев и Андриан Краев, а десет минути по-късно Преслав Боруков замени Кристиан Димитров. Така България промени системата на игра и заигра с четирима в отбрана и типичен таран. Селекционерът на домакините пък бе принуден да направи втора принудителна смяна четвърт час преди края - с медицинска количка от терена бе изнесен Никола Кръстович, а на негово място влезе Дритон Камай. В 77-ата минута Лукас Петков от добра позиция в наказателното поле не успя да уцели вратата.

Две минути по-късно "лъвовете" изравниха. Спас Делев напредна отляво шутира технично към далечния ъгъл. Топката срещна левия стълб, но дебнещият Преслав Боруков с глава реализира дебютното си попадение с националната фланелка - 1:1.

Последваха пропуски и пред двете врати - Йоветич намери горната греда с глава след корнер, а след това Спас Делев и Доминик Янков се разминаха на косъм с попадение. В 88-ата минута пробив на Йоан Стоянов отдясно завърши с остро центриране пред голлинията, но нямаше кой да го засече. Малко след това Димо Кръстев пробва рефлекса на Миятович с коварен удар в долния десен ъгъл. В 94-ата минута Ивайло Чочев беше на стрелкова позиция в наказателното поле на Черна гора, но топката не намери рамката.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кедъра

    74 2 Отговор
    Каква поредна футболна драма уважаеми зрители!

    Коментиран от #54

  • 2 Санкция

    57 3 Отговор
    Само Боби Михайлов!!!

    Коментиран от #5

  • 3 Жалко

    81 1 Отговор
    Разпускайте го тоя отбор, за да не се мъчат момчетата повече и да не се троши държавна пара, и без това като гледам отбора на никой не му пука

    Коментиран от #13

  • 4 А бе

    60 1 Отговор
    Закривайиии.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Някой

    68 3 Отговор
    Супер!
    Много се радвам, че нашите загубиха. Чалгарите да си знаят мястото!
    Иначе, победи отбора, който има реални шансове за класиране. Няма защо да ги спъване. Пожелавам им успех!
    Нашите трябва да стигнат дъното. Поне нивото на Гибралтар. Едва тогава ще има шанс за изплуване. Ама, надали.
    Браво!
  • 7 фергюсън

    60 4 Отговор
    Перуките в затвора , и всичко ще се оправи !!Тази сга н уби футбола в държава ни ,и станахме за ашак в целият свят !!
  • 8 Гост

    36 2 Отговор
    Наздраве, бабка! УЕФА черпи😂
  • 9 Счетоводител

    52 3 Отговор
    Едва ли в световен мащаб има по големи будали от нашите футболисти. То бива неможене, ама тяхното е диагноза - не могат да си подават, не могат да вземат единоборство, при центрирания и статични положения хич ги няма, изпусната дузпа. После треньора виновен, Бобката виновен, Лечето и той. Всички са за изриване от националния отбор, напълно ново ръководство, треньор и състезатели.
    П.С. Гледах мача самото полувреме и през цялото време ги овиквах - трагедия сме.

    Коментиран от #55

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Читател

    43 4 Отговор
    Нека бъдем обективни не вярвам че някой е очаквал да победим.
  • 12 Въгларово

    53 3 Отговор
    Предлагам да кажем СБОГОМ на Георги Иванов и анонимника - треньор!
    Представянето е позорно,както срещу титаните от Иран,така и днес! Оставка веднага!
  • 13 оФчара

    47 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жалко":

    А не така,на мене ми пука.Започнах редовно да си печеля от Еврофутбал залагайки срещу наште баламурници.
  • 14 слаби футболисти

    47 3 Отговор
    Футболът отразява състоянието на една нация.

    Коментиран от #56

  • 15 Неутрален

    30 0 Отговор
    киро космонавта, невероятен Б....к и Не....к !!!! Мишка !!!

    Коментиран от #19

  • 16 резерва

    38 0 Отговор
    Този Десподов кой го е излъгал, че е добър футболист ? Сега го взеха в Солун, но ще го държат резерва. Собственикът им има много пари и ги влага.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 чичо Пешо

    43 0 Отговор
    Когато един служител/работник не си върши работата, го уволняват. Тези мърдИ защо ще продължат да получават ?? 000 лв. заплата, след като 1) с/у Черна гора, 2) с/у 10-тима и с 3) изпусната дузпа "имат очи" да се изказват, че "нямали късмет"?!?!? :-( :-( :-(

    Коментиран от #57

  • 19 космонавт

    38 0 Отговор

    До коментар #15 от "Неутрален":

    Позор за Космонавта! Слаб, неуверен, играе без желание, мисли само за пари. Той е приключил като футболист.Да се връща в Кресна да бере домати.Проваля отбора за трети път, няма и един добър мач за националния отбор.
  • 20 Боби Михайлов

    39 0 Отговор
    Пиша си отличен!
  • 21 Порой

    34 0 Отговор
    Сега целият отбор да отива на подготовка в Царево. Са ринат кал, да чистят дворове, да носят храна и вода на хората. Вероятно с това ще се справят, след като една топка не могат да ритат като хората, при това срещу високо заплащане.

    Коментиран от #60

  • 22 Буквоядец

    20 0 Отговор
    Да вкараш само 4 гола за националния отбор и днес да го ръководиш е не просто гротеска,то е жалко и ето резултата. Ако го скрият в Левски или Локомотив Пловдив да си стои там скрит,но преди това да се извини на тези, които обичат българския футбол!

    Коментиран от #24, #31

  • 23 Гоуст

    28 0 Отговор
    Нищо бе, сега градим отбор за Световно, "момчетата" имат качества, ще кажат спецовете, които упрявляват футбола
  • 24 Гоуст

    23 0 Отговор

    До коментар #22 от "Буквоядец":

    Е примерно, момчетата не играха зле, примерно. Примерно срещу Иран бяха по-зле...
  • 25 Мим33

    27 0 Отговор
    Не знам докога ще се оправдаване,че това било ,онова било ,млади стари и ала бала.Вижда се,че прогрес няма,а и скоро не се очертава .Ние сме най големите кръводарители.Дали играем с 11 срещу 11или с/у 10 или 9 да са пак не можем да победим...
  • 26 дядо поп

    30 0 Отговор
    България отдавна се е сринала на това поприще!

    Коментиран от #37

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 0 Отговор
    Тия ни биха с човек по-малко, с колко ли повече трябва да игрят нашите за да бият 🤔🤔🤔
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Топч0

    29 0 Отговор
    Затваряйте футболната федерация!!! За какво са тези милиони? МАНЕКЕНИ.
  • 31 РЕАЛИСТ

    25 1 Отговор

    До коментар #22 от "Буквоядец":

    Не е въпросът, колко гола си вкарал , а какъв треньор си и с какво разполагаш. Мауриньо дори не е бил футболист, но е най-добрият клубен треньор. В България няма футболисти. Няма никой от класата на Стоичков, Лечков, Трифон, Костадинов, Садъков, Бонев, Жеков и цяла плеяда футболисти, които казваха, че като облечеш националната фланелка си готов да изринеш тревата. Сега имаме богати примадони , които не излизат от чалготеки и са все с разни фусти с надути джуки и деколтета. Няма треньор в света, който може да направи отбор от некадърници.

    Коментиран от #39

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Радомир

    25 0 Отговор
    Индиеца със 8 класа образование,каза че вижда страхотна перспектива пред ,, лъвовете,, до като той и оня със изкуствена перчем,ръководят БФС.
    Дънооооооооо9
  • 34 Батето

    10 11 Отговор
    За мен е виновен сръбския скараджия.Няма идея как да нареди отбора.Поне 80% от момчетата се раздадоха на макс.
  • 35 Найк

    22 0 Отговор
    След мача само оправдания плямпаха за липса на късмет националите и треньора.Май са забравили че футбола е игра на голове,а не на пропуски при това срещу 10ма.
  • 36 Юнаци

    24 0 Отговор
    Ей така се пада, с изпусната дузпа, с човек повече и с гол в последната минута, браво.
  • 37 САНДОКАН

    16 3 Отговор

    До коментар #26 от "дядо поп":

    И най странното е че още има хора които си мислят че територията въобще ще я има
  • 38 Боби Михайлов

    28 0 Отговор
    Забелязва се подобрение - играем все по-зле, значи има прогрес, не стоим на едно място!
  • 39 Конник

    7 8 Отговор

    До коментар #31 от "РЕАЛИСТ":

    Както в Испания, ако нама държавни дотации на търтейте-футболисти, можи и футбол да има в България!
    Все още е Татовата система, за съжаление!
  • 40 мдааа

    18 1 Отговор
    Да вземат да го закриват, няма смисъл. Хем ще има повече пари за перуката, няма да се харчат за глупости.

    Коментиран от #44

  • 41 Емо

    17 0 Отговор
    БГ националите за да бият трябва са играят не срещу 9 противника а най много срещу 5- тима
  • 42 Слади Сладвев

    12 0 Отговор
    Закривай! Смешници!
  • 43 Чочо

    17 0 Отговор
    Сега Гонзо,какво ще каже?
    "Ако бием следващия мач,а другите загубят до края ,срещите си,ще се класираме"..😀
  • 44 Петрол

    19 1 Отговор

    До коментар #40 от "мдааа":

    Не е само Перуката- около него са все негодници- Бензинджията, Гонзо, разни мениджъри. Те съсипаха футбола в България, превърнаха го в източник за печалби, тото-игри, договорки, гешефти.
  • 45 Балъци

    11 0 Отговор
    Като не вкарваш ще ти го вкарат. От години няма един голмайстор това е проблема. Играта горе-долу я докарват. Ако не си бяха пропуснали головите положения във триете мача щяха да победят. Балъци.
  • 46 Гост

    18 1 Отговор
    Време е да му свалим перуката!!
  • 47 Голям резил

    13 0 Отговор
    Дуспа му дадоха не може да я вкара, за какво да говорим повече. Изтървават няколко голови положения как ще победят. Видяхме ги и срещу 10 футболисти пак не могат. Станаха за резил.
  • 48 9689

    11 0 Отговор
    С това ръководство,толкова.Пък и матриала калпав.
  • 49 🇧🇬🇪🇺💯

    4 0 Отговор
    🇧🇬Ха,ха, не е истина.🇧🇬
  • 50 Дрифт

    12 1 Отговор
    Докато шайката на пияната дамаджана и некадърника гонзо е в БФС футбол в България няма да има, а национален отбор още по малко. Със софри , маси и кръчми спортът е мираж. Ама и тренера кръстич дето перуката го докара е гола вода с кал в ушите.
  • 51 Смех !

    8 0 Отговор
    Явно бяха преяли с трева срещу Иран и за това не победиха 😂
  • 52 Варналията

    13 0 Отговор
    Германия беше унизена от Япония и веднага след мачът треньорът го уволниха...А българия всеки мач я унижават, а ръководството плямпа как сме били на правият път...
  • 53 Петкан

    10 0 Отговор
    Играем с 1 човек повече, съдията свири за нас, противникът - слаб. Не е до късмет, а до можене. Закарваш всички тези мър?ди на полето да събират боб от 03.00 часа сутринта, после на конопа до 17.00 след обяд, а след това тренировка за издържливост. Така се тренира. Да видят как обикновенните хора си изкарват хляба. Забрана в националния отбор да влизат изрисувани лигл?ьовци и т.н. Перуката, Кукудуту, Гонзо = по пързалката... Десподов (най-слабият от всички), затворихте ли му устите на народа най-накрая? Затворихте ги - никой не иска да ви гледа, комантира и още по-малко уважава. Второто полувреме една ходихте по терена.

    Коментиран от #58

  • 54 Петела

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кедъра":

    Не кради клишетата а Петела ако обичаш
  • 55 Мангала

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Счетоводител":

    Гледай си сметките и не се занимавай с футбол
  • 56 педала

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "слаби футболисти":

    хаха ауу верно ли, а може би леката атлетика също,а защо не и кърлинга. Ми то тогава Нова Зеландия трябва да са по-утрепана нация от нас,щото и те са леваци с футбола.
  • 57 пич

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "чичо Пешо":

    те не получават заплата у националния чичка
  • 58 Вдигам го за путин

    1 4 Отговор

    До коментар #53 от "Петкан":

    готов си за тоталитарен диктатор,хептен си ким чен ун,ти още малко в трудови лагери ще ги вкараш, те са си леваци,ако ще и в каменоломна да ги пратиш да работят.
  • 59 Перукан

    7 0 Отговор
    Добри сме, просто другите отбори са много силни, наздраве !
  • 60 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Порой":

    Направо на дивата река