Last news in Fakti

10 Септември, 2023 18:30 1 319 0

Полузащитник на ПСЖ преминава в Катар

  • футбол-
  • псж-
  • марко верати-
  • ал араби-
  • катар

Между катарците и 30-годишният италиански халф вече има пълно съгласие

Полузащитник на ПСЖ преминава в Катар - 1

Полузащитникът на Пари Сен Жермен – Марко Верати, ще премине в катарския Ал Араби, съобщават френските медии и италианският журналист Фабрицио Романо.

Между катарците и 30-годишният италиански халф вече има пълно съгласие. ПСЖ прие офертата на Ал Араби от 45 милиона евро още преди 10 дни, като сега се очаква Верати да лети за Доха в следващите 24 часа, където да премине задължителните медицински тестове и да подпише с новия си отбор до 2026-а година.

Италианецът бе желан през лятото от европейските грандове като Барселона, Байерн Мюнхен и Челси, но голямата му заплата забави преговорите и в крайна сметка до трансфер не се стигна. Той бе искан и от саудитския Ал Хилал, но преминаването му там също не се осъществи.

Верати прекара 11 години в Париж след трансфера си от Пескара през 2012-а година. Той изигра 416 мача за ПСЖ, като е на второ място по брой изиграни срещи в историята на френския клуб - с 20 по-малко от Жан-Марк Пилорге. В тях италианецът вкара 11 гола и даде 61 асистенции.

Той е и най-успешният играч в историята на клуба и във френското първенство, като има цели 9 титли, 6 купи на Франция, 6 купи на Лигата и 9 Суперкупи на Франция. От началото на сезона обаче той не попадаше в състава на парижани, като не бе включен и в състава, който се регистрира за Шампионската лига.

Очаква се в Катар да заиграе и друг играч на ПСЖ, който вече не получава шансове на „Парк де Пренс“- Юлиан Дракслер.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА