Last news in Fakti

11 Септември, 2023 12:47 1 312 6

Гонзо с важно изказване за стадион "Христо Ботев"

  • футбол

"Когато Ботев си оправи стадиона, България ще се премести да играе там"

Гонзо с важно изказване за стадион "Христо Ботев" - 1
Снимка: БГНЕС

Националният отбор на България най-вероятно ще се върне да домакинства в Пловдив за Лигата на нациите. Следващото издание на турнира е предвидено за есента на 2024 година след Европейското първенство в Германия. Двата мача на собствен терен до края на квалификациите - с Литва и Унгария, ще се играят на стадион "Васил Левски".

"Домакинството в Пловдив не е експеримент. Когато Ботев си оправи стадиона, ние ще се преместим да играем там. Съоръжението на Лудогорец е много далеч, "Васил Левски" отговаря на критериите с компромиси, докато стадионът на Ботев е перфектен за футбол.

Очакваме домакините да си оправят проблемите с козирката и осветлението, за да покрият изискванията към телевизията и УЕФА. По този начин ще вземат нужната категория 4.

УЕФА ни разреши да играем мача с Иран на този стадион, тъй като е приятелски", сподели Георги Иванов-Гонзо, ръководител в БФС, предава "Гонг".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фергюсън

    9 5 Отговор
    Закриването на БГ.футбол трябва да се вземе с решението на НС. , защото до сега тези които го управляваха ако имаше съд и прокуратура ,трябваше от преди 15 год. да са в затвора !!Да останат само детските школи , които да се финансират от общините !

    Коментиран от #2

  • 2 Прав си!

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "фергюсън":

    Кой ти сменя памперса!
  • 3 обективен

    12 1 Отговор
    Вас ще ви бие Тринидад и Тобаго !!!Ако сте истински мъже веднага цялата управленска сган трябва да си подадете оставката , но вие сте едни смачкани и пияни сливи без грам достойнство !
  • 4 Алигатор

    7 1 Отговор
    Стадиона на Ботев ще си остане така . Нищо няма да се довърши . Като всичко в БГ . Парите за козирки и осветление са усвоени по джобовете , пари вече няма .
  • 5 Зико

    5 0 Отговор
    Гонзо е директор на футболни мъртъвци!
  • 6 Красимир Петров

    3 2 Отговор
    И този некадърник е най-успелият футболист на Левски