Last news in Fakti

11 Септември, 2023 15:36 1 432 25

Гонзо: Какво да направя? Да вляза и да вкарам два-три гола ли?

  • георги иванов-
  • георги иванов - гонзо-
  • национален отбор-
  • футбол-
  • футболисти-
  • бфс-
  • младен кръстаич

Ако отборът играе по този начин, имаме шанс да се развием и да стигнем до по-добро ниво

Гонзо: Какво да направя? Да вляза и да вкарам два-три гола ли? - 1

Техническият директор на БФС - Георги Иванов, заяви категорично, че смяната на селекционера Младен Кръстаич не стои на дневен ред. Бившият нападател каза още, че вижда напредък в националния отбор и допълни, че му е необходимо време, за да може да се изгради конкурентен отбор, който да бъде 4-5 години на високо ниво.

„Всички съжаляваме за този мач, защото отборът игра добре и изпуснахме ситуации. Резултатът не беше добър, но аз го отчитам на опита на футболистите. Знаете, че се млади футболисти и градим отбор, но показаха желание, мотивация, агресия, стояхме добре на терена и изпуснахме положения. Смятам, че това пътят. Ако отборът играе по този начин, имаме шанс да се развием и да стигнем до по-добро ниво“, започна Иванов.

„Когато изграждаш нещо ново, трябваше да вземем всички футболисти, които имат качества, за да преценим какво ще бъде ядрото. В момента се оформя едно ядро от 15-16 човека, около които ще градим бъдещето на националния отбор. Идва нов треньор и искате да продължи със стария състав. Не може, трябва да се направи нещо, за да може да има бъдеще с националния отбор. Разликата между мача с Унгария, в който загубихме с 0:3, е, че тогава играхме катастрофално. Отборът играе добре. За да постигаш резултати, първо трябва да играеш добре. Ако не намерим точните хора, а смятам, че почти сме ги намерили, няма да има резултати. Антон Недялков водеше цялата защита. Петко Христов също. Когато те се върнат, ще имаме една стабилна защита. Не можем да се сърдим на младите, защото това е процес, който трябва да изтърпим. Дори да посадиш едно цвете, трябва време да порасне. Трябва да го ториш и поливаш. Всички българи искат да има резултат. Тоне може да им резултат, ако не вложиш нещо. Да, резултатите не са добри. Срещаме силни отбори, не говоря за Черна гора, защото и в двамата мача бяхме по-добри от тях. Сърбия и Унгария са отбори със скъпи играчи. Имаме играчи, които могат да се развият и бъдещето е пред тях“.

„Аз виждам толкова много грешки в треньорите, които работят всекидневно с футболистите. Младен Кръстаич има три дни да работи с тях. Този синхрон ще го намерим, когато намерим точните футболисти. Има израстване в отбора. Ако вие не го виждате, аз го виждам. Нямаме толкова много футболисти. Това са най-добрите футболисти в България и го твърдя. Нормално е всеки друг да има свое мнение. Нашата цел е да изградим отбор, който да бъде 4-5 години на високо ниво“.

„Никой треньор няма картбланш. В момента има напрежение към Младен Кръстаич. Не казвам, че не сме сбъркали някъде, но сме дали шанс на голям брой играчи. Съжалявам за резултатите, но съм сигурен какво ни чака занапред“.

„Когато направим ядро от 7-8 футболисти в Топ 5 първенствата, тогава ще можем да се борим с отбори от средноевропейско ниво. Това е функция на клубовете да си развият играчите и те да отидат в чужбина. Ние имаме време да работим с тях в рамките на 3 дни. Аз не съм адвокат на Младен Кръстаич, но как се очаква от него да поправи грешките им. В моите мисли на дневен ред не стои оставка на Младен Кръстаич. Няма шанс да започнем да играем с футболисти на по 33, 34, 35 години. Младите играчи са бъдещето на България. Ако зависи от мен, аз ще оставя Младен. Ние сме тръгнали по един труден пъти опитваме да променим всичко. Сега има само трима човека - Спас Делев, Кирил Десподов и Чочев над 25 години. Ако не виждате в това предпоставка, значи гледаме различно на нещата“.

„Когато се променят футболистите, се променя и цялата концепция на националния отбор. Сами виждате футболистите на Черна гора в какви отбори играят. Имат в Атлетико Мадрид и други. Дори да сменим треньора, какво ще направим? Пак ще започнем всичко отначало. Когато Младен Кръстаич беше назначен, ние му поставихме цел да изгради национален отбор с млади играчи. Ние ще чакаме резултати в Лигата на нациите, когато играем с равностойни отбори. Преди една година всички очаквахме да се случи нещо на базата на четирите контролни мача, които националният отбор изигра. Видяхме, че има голяма разлика между контроли и квалификационни мачове. Вече знаем кой как реагира под напрежение. Много футболисти се представяха добре в отборите си, но в националния отбор не се представяха както трябва. Прави сте каквото и да кажете“.

„Гледаме класирането, но какво да направим? Да вляза и да вкарам два-три гола ли? Това са ни футболистите. Дори да дойде нов треньор, кой футболист ще вземе? Не искам нито да упреквам вас, нито да защитавам Кръстаич. Много пъти футболистите не могат да изпълнят решенията на треньора. Нещата не са едностранни“, заяви още Георги Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    20 0 Отговор
    Докато тая корона се показва над главата на лъва от герба, все в жм групата ще подритвате. А ти вземи вкарай няко и друга водочка, за друго не ставаш.
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор
    Бий по един шут на манекените ❗❗
  • 3 Гонзо виелицата

    36 0 Отговор
    Ти пък щото много си вкарвал в националния отбор,.
  • 4 пешо

    32 0 Отговор
    и ти във франция много ги вкарваше , затова след втория месец ти биха шута
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гов Ню

    25 0 Отговор
    Стани и си тръгни, не ти се получават нещата
  • 7 ЛЕВСКИ 1914 - 1944

    29 0 Отговор
    Завалията той...Гонзо, ти като играещ не можеше, та сега ли ще вкараш? Мухльо...
  • 8 Хе-Хе

    23 0 Отговор
    Направи една обиколка на пистата по слип и нещата ще се подредят!
  • 9 ГОнзо

    13 0 Отговор
    бая ще му гифтят в тикток а мохабетите
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Трийте трийте

    15 0 Отговор
    Ма това няма да вдигне нивото на тия бездарници
    В отбора нито пък ще вразуми тия лапачи в БФС
    Копаем дъното скоро ще пропаднем в небитието
  • 12 Въгларово

    19 0 Отговор
    За националния отбор този директор е вкарал 4 гола за 10 години. Такова падение на националния отбор история не помни! А след като футболистите не са виновни и плачат,тогава ръководството ,като по- възрастни да поемат отговорност!
    Дали точковия актив оправдава заплатата на пловдивския директор? Оставка на него и на сръбския треньор!
  • 13 Бай Георги

    18 0 Отговор
    Този пък за националния отбор колко мача и колко гола има хахахах?
  • 14 Тома

    17 0 Отговор
    Какво може да каже директора с 8 клас образование.Те и за това го назначиха да ръси простотии
  • 15 И като футболист беше такъв

    15 0 Отговор
    Махай се, друго не можеш да направиш!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гришо

    12 0 Отговор
    Гонзотисиединчеренмангал!
  • 18 Наглецо

    12 1 Отговор
    Ще го смените скараджията ,кога с Перуката и другите пияници в БФС,спрете да ходите в Сърбия на гости на тоя, да ви пои и храни.После три дена не можете да изтрезнеете,отбор ще правите .
  • 19 Ти пък

    15 0 Отговор
    Кока си вкарвал 2-3 гола?
  • 20 Гост

    12 0 Отговор
    Не трябва да влизаш, а да излизаш, гонзалес
  • 21 Ергенът

    11 0 Отговор
    Отборът ще се оправи, когато Гонзо стане абитуриент...
  • 22 Защо

    9 0 Отговор
    А бе те не могат да спират топката и да си подават точно два - три паса.Какъв напредък.То това се учи още в школите.Но с простаци треньори и псевдоучени лекари и пр.други лежачи добри играчи не се произвеждат.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 истина ти казвам

    0 0 Отговор
    ЛЪВОВЕТЕ!🤣🤣🤣🌈🌈🌈 Мишки!
  • 25 Три думи!

    4 0 Отговор
    Нагъл, прост осмокласник!