Last news in Fakti

18 Септември, 2023 18:47 994 3

Галтие отхвърли обвиненията в расизъм: Ще обясня всичко на процеса!

  • кристоф галтие-
  • ница-
  • расизъм-
  • процес-
  • дело-
  • футбол

Аферата е заради изтекъл имейл от август 2021 година, в който тогавашният спортен директор на Ница Жулиен Фурние обвинява Галтие, че е казал, че в отбора има твърде много чернокожи играчи и мюсюлмани

Галтие отхвърли обвиненията в расизъм: Ще обясня всичко на процеса! - 1

Бившият старши треньор на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие отхвърли обвиненията в расизъм по време на престоя му в Ница, за които той трябва да бъде изправен пред съда през декември.

Аферата е заради изтекъл имейл от август 2021 година, в който тогавашният спортен директор на Ница Жулиен Фурние обвинява Галтие, че е казал, че в отбора има твърде много чернокожи играчи и мюсюлмани. 57-годишният специалист и синът му бяха задържани за кратко през юни, а процесът срещу тях е насрочен за 15 декември в Ница.

Галтие каза в интервю за телевизия Canal+, че обвиненията са "несправедливи". "Грешно е всичко, абсолютно погрешно. Хората във футбола ме познават, играчите ме познават, мениджърите ме познават, всички знаят кой съм", заяви той, добавяйки, че е "борбен" и че “ще обясни всичко" на процеса.

Наставникът водеше Ница през 2021 и 2022 година, преди да премине в ПСЖ. Галтие каза още, че иска отново да работи като треньор и някои клубове вече са се свързали с него


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    3 1 Отговор
    То вече да кажеш истината на Запад те съдят и ти викат фен на Русия.
  • 2 Редник

    0 1 Отговор
    И това ако не е диктатура, здраве! Къде отиде свободата на словото. На Запад и да се изплюеш на улицата, вече ще те съдят. Да си заврат евроатлантическите закони в евроатлантическите държави. На нас не ни трябват.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.