Last news in Fakti

19 Септември, 2023 07:15 3 117 5

След скандала с целувката: Ермосо аут от състава на световния шампион Испания

  • джени ермосо-
  • футбол-
  • луис рубиалес-
  • испания-
  • национален отбор

Играещата в халфовата линия Ермосо попадна в „окото на бурята“, която разтърси испанския футбол през последния месец, след като вече бившият президент на местната федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес я целуна по устните без нейно позволение

След скандала с целувката: Ермосо аут от състава на световния шампион Испания - 1

Новият селекционер на женския национален отбор по футбол на Испания Монтсе Томе повика по-голямата част от футболистките, които станаха световни шампионки, за предстоящите мачове от Лигата на нациите, но остави извън групата Джени Ермосо – независимо от факта, че мнозина от състезателките не са сложили край на бойкота си на представителния тим.

Играещата в халфовата линия Ермосо попадна в „окото на бурята“, която разтърси испанския футбол през последния месец, след като вече бившият президент на местната федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес я целуна по устните без нейно позволение. 39 футболистки бойкотират в момента националния отбор, независимо от неговата оставка и уволнението на бившия селекционер Хорхе Вилда.

Медиите в Испания предадоха по-рано днес, че повечето от шампионския състав на Световното няма да бъдат включени в групата сега, защото продължават да искат още реформи във федерацията, като РФЕФ публикува изявление, в което призова състезателките да се върнат в представителния тим по-рано този следобед.

Двукратната носителка на „Златната топка“ Алексия Путелас попадна в състава, обявен от Томе, заедно със съотборничките си в Барселона Мапи Леон и Патри Гихаро – дуо, което не игра на Световното заради друг протест срещу РФЕФ и Вилда. Томе повика 15 футболистки, които бяха част от групата за Мондиала, за квалификациите от Лигата на нациите с Швеция и Швейцария съответно на 22 и 26 септември, заявявайки, че е говорила с момичетата, преди да ги повика.

„Вярвам, че футболистките са професионалистки, те наскоро станаха световни шампионки, обичат националния отбор и знам, че утре ще бъдат с нас тук. Днес започваме нова ера в националния отбор – това е нещо добро, красиво, всички състезателки имат шанса да са тук и всички разполагат с едни и същи възможности“, каза Томе на днешната си пресконференция, на която бе официално представена за нов наставник. Относно Ермосо, тя обяви защо я е оставила извън групата. „С Джени сме за всичко, подкрепяме и останалите футболистки. Най-добрият начин да я защитим е така, работила съм с нея пет години“, каза още новият национален селекционер на жените.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    19 1 Отговор
    Хората вече не могат и да се нацелуват спокойно.

    Коментиран от #2

  • 2 Механик

    28 0 Отговор

    До коментар #1 от "Псевдоним":

    Могат и дори се толерира. Но само ако е мъж с мъж и жена с жена. Инак не е политкоректно.
    п.п.
    Тоя свят е откачил, командва се от нередовници и явно трябва да си ходи.
  • 3 потъва белия свят потъва…

    7 3 Отговор
    правилно ли разбирам че една жена е изгонена от националния (или непоканена) само защото се е целунала с мъж ?!?!?!? мале колко тежко престъпление ами сега неориентираните как ще се погнусят как ще го преживеят това ??? този свят найстина се ниждае от трета световна война но нека този път се проведе на правилния плацдрам-сащ!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Диамантената ръка

    5 0 Отговор
    Абе какъв е тоя скандал, по кои устни я е целунал та такава врява се вдига...?