Last news in Fakti

27 Септември, 2023 20:40 1 311 1

Милан представи проекта за новия си стадион

  • милан-
  • сан донато-
  • футбол

Бъдещият стадион ще бъде с капацитет за около 70 хиляди зрители и ще бъде използван единствено от Милан

Милан представи проекта за новия си стадион - 1

От Милан официално обявиха, че днес клубът е представил своя проект за нов стадион пред общинския съвет на миланското предградие Сан Донато, където ще бъде построено съоръжението.

Бъдещият стадион ще бъде с капацитет за около 70 хиляди зрители и ще бъде използван единствено от Милан. Оттам обявиха, че целта им е да бъде изградено “иновативно, устойчиво и мултифункционално съоръжение”. Дизайнът, който ще бъде разкрит на по-късен етап, ще бъде изготвен от популярната архитектурна фирма MANICA, а проектът е поверен на CAA ICON. Намерението на клуба е да разполага с най-устойчивият стадион в Италия, който да бъде сред водещите в това отношение и в Европа.

Затова се планира да бъдат използвани енергоспестяващи мерки, възобновяеми енергийни източници и система за рециклиране на водата. Ще се вземе под внимание и достъпа на фенове с увреждания, а за удобството на всички привърженици седалките ще са по-широки, а трибуните ще са близо до терена. Също така ще има разнообразни опции за храна и питиета на стадиона. Около него освен това ще бъдат изградени клубни музей, магазин и офиси, както и хотел и ресторанти.

“От над четири години насам започнахме с убеждение едно пътуване с цел да дадем на нашия клуб един от най-добрите стадиони в света, който да бъде в състояние да ни придружава в едно победоносно и устойчиво бъдеще. Това предствалява една предварителна стъпка в еволюцията на процеса, но същевременно е поредното доказателство за ангажимента на собствениците да гарантират дълготрайно израстване за Милан както на терена, така и извън него”, заяви клубният президент Паоло Скарони.

В изявлението на Милан не се посочват ключовите дати на проекта, но според местните медии изграждането на новия стадион ще започне в края на 2025-а, а неговото откриване е планирано за 2028-а или най-късно за 2029-а.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ташунко Сапа

    5 1 Отговор
    Цена 1 милиард евро.