Last news in Fakti

29 Септември, 2023 09:00 1 534 1

Трансфер на века в колоезденето

  • тадей погачар-
  • спорт-
  • колоездене-
  • трансфер

Не е тайна, че притежаваниият от най-богатия британец Джим Ратклиф тим е с най-сериозният бюджет в света на колоезденето, но в последните години доминацията му бе нарушена, а липсата на победа в голяма обиколка се дължи на липсата на лидер суперзвезда

Трансфер на века в колоезденето - 1

Трансферната динамика в колоезденето не е точно като тази във футбола и не наблюдаваме класическите сделки, в които един отбор плаща на друг за услугите на състезател. Сега обаче се задава гръмък трансфер, след като излезе новината, че суперзвездата Тадей Погачар е голямата цел на британския тим на "Инеос".

Не е тайна, че притежаваниият от най-богатия британец Джим Ратклиф тим е с най-сериозният бюджет в света на колоезденето, но в последните години доминацията му бе нарушена, а липсата на победа в голяма обиколка се дължи на липсата на лидер суперзвезда.

"Инеос" няма колоездач, който да поведе целия тим, а още в "Джирото" по-рано тази година се видя, че вече наближаващият края на кариерата си Герант Томас няма силите да продължава да е в тази роля.

Именно заради това британците търсят новата си звезда, а според появилите се информации, те са направили опит да привлекат колоездач №1 - Тадей Погачар.

Словенецът, който двукратен шапион от "Тур дьо Франс" има договор с тима на "ОАЕ" до 2027-а година, но от "Инеос" са му предложили по-добри условия от 6-те милиона евро, които получава на сезон. Разбира се, за подобна сделка ще трябва да има тежки преговори между двата отбора, които на този етап се оказват пречката пред подобен траснфер в света на колоезденето.

Твърди се, че от "Инеос" са готови да предложат доста солидно обезщетение на "ОАЕ", но пък проблемът е, че за арабския тим парите не са проблем и едва ли ще се лишат лесно от най-голямата звезда в този спорт.

Слуховете гласят, че самият Погачар е пожелал "ОАЕ" да подсилят редиците си, за да могат да се борят с хегемона "Йъмбо-Висма" в големите обиколки.

Ако нещата с Погачар не се получат, резервният вариант се казва Ремко Евенепул, особено при очертаващото се сливане на "Судал-Куикстеп" и "Йъмбо-Висма". При такова сливане за Евенепул просто няма да има главна роля в тима на "Йъмбо-Висма", като той ще търси промяна, а "Инеос" изглежда единственият тим, готов да задоволи финансовите му претенции.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.