Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 12:30 2 044 2

Ливърпул излезе с много остра позиция след скандалното съдийство в мача с Тотнъм

  • ливърпул-
  • тотнъм-
  • футбол

В събота "червените" записаха първа загуба за сезона във Висшата лига след поражението от Тотнъм с 1:2 в Лондон, като тимът на Юрген Клоп завърши срещата с девет играчи

Ливърпул излезе с много остра позиция след скандалното съдийство в мача с Тотнъм - 1

Отборът на Ливърпул излезе с много остра позиция срещу Асоциацията на футболните съдии в Англия (PGMOL) и обяви, че ще "търси всички варианти за реакция" след скандално отменения гол срещу Тотнъм през уикенда.

В събота "червените" записаха първа загуба за сезона във Висшата лига след поражението от Тотнъм с 1:2 в Лондон, като тимът на Юрген Клоп завърши срещата с девет играчи. Най-скандалният момент в двубоя бе отмененият гол на Диого Жота в средата на първата част, когато страничният рефер сигнализира за засада, но повторенията ясно показаха, че такава няма. Въпреки това ВАР потвърди решението, а скоро след това Тотнъм повече в резултата. След двубоя стана ясно, че съдията на ВАР е мислел, че голът е зачетен и затова е потвърдил решението, но не се разбра защо след това не е поправил грешката си.

От (PGMOL) официално признаха грешката си и поднесоха извинения на Ливърпул, но това не е достатъчно за мърсисайдци. "Ясно е, че не бяха приложени коректно правилата на играта и спортният интегритет бе нарушен. Разбираме напрежението, под което са поставени съдиите, но това напрежение би трябвало да бъде намалено от ВАР, а не увеличено. Поради това не бе задоволително малкото време, в което да бъде взето правилно решение, както и че нямаше последваща намеса. Не приемаме определението за "човешка грешка", и настояваме за пълно и прозрачно разследване. Междувременно ние ще разгледаме всички възможни опции с оглед на очевидната нужда от ескалация и решение", се казва в позицията на Ливърпул.

В същото време стана ясно, че само 48 часа преди въпросния мач трима от съдиите на мача са водили двубой в Обединените Арабски Емирства, поради което има и призиви и за ревизия и прозрачност на изготвянето на нарядите за Висшата лига.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колю

    5 7 Отговор
    Ощетени да, но нито са първите нито последните. Самият Клоп е казавал че в някои случаи инаш късмет, в други случаи нямаш, но накрая сметката се занулява, това не са мачове за елиминация. В скоро време ще бъдем свидетели на компенсация, все тъй става.
  • 2 Пловдив

    10 0 Отговор
    Чист гол. Тоя ВАР се оказа пълен боклук...