Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 08:30 1 585 4

ЦСКА осъди Ростов във ФИФА за малко под 4.5 млн лева

  • али соу-
  • цска-
  • футбол-
  • ростов-
  • фифа

Руснаците дължат тази сума за привличането на бившия голмайстор на "червените" Али Соу, но не спазили нито една от датите за плащане

ЦСКА осъди Ростов във ФИФА за малко под 4.5 млн лева - 1

ЦСКА е осъдил Ростов във ФИФА за малко под 4.5 млн лева. Руснаците дължат тази сума за привличането на бившия голмайстор на "червените" Али Соу, но не спазили нито една от датите за плащане.

В договора между двата клуба е упоменато, че Ростов трябва да плати 4 459 000 лева на ЦСКА в рамките на година и половина, което да се случи на четири различни вноски - 30 януари 2022 година, 30 юли 2022 година, 31 януари 2023 година и 30 юли 2023 година. Това обаче не се е случло.

До края на март 2023 година от руския клуб не са превели нито една от дължимите вноски. Единствената сума, която пристигнала в ЦСКА е за първоначалния 6-месечен наем на гамбиеца в Русия.

ЦСКА е пуснал жалба във ФИФА и световната централа е изляза с решение, което задължава Ростов да погаси задълженията си. Към момента не е ясно дали руснаците са изпълнили решението на ФИФА.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    3 8 Отговор
    То цска ФАЛИРА!

    Коментиран от #3

  • 2 немо

    3 1 Отговор
    ЦСКА ще има да взема, а ония ще имат да дават и така... никога няма да си видят парите, нали ФИФА изгони руснаците от турнирите и те вече си правят каквото искат
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БСП за България и Радев

    1 0 Отговор
    ЦСКА за съжаление е заводски отбор на тариката Гриша Ганчев. Иначе, ако не истинския червен клуб на Милко Балев, то можеше да се търси съдействие от другарят Путин. Тези пари щяха да се преведат в рубли и всичко щеше да е изчистено