Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 17:12 1 352 2

Хебър победи Етър в мач със 7 гола във Велико Търново

  • хебър-
  • етър-
  • футбол

Двубоят завърши 5:2 за гостите от Пазарджик

Хебър победи Етър в мач със 7 гола във Велико Търново - 1

Хебър победи Етър с 5:2 в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Георги Николов даде преднина на гостите след четири минути игра. В 12-ата минута Ивайло Димитров изравни.

Шахредин Букхолда осъществи пълния обрат. В края на първата част Георги Николов вкара за 2:2. Николас Пенев обърна в полза на Хебър с гол в 49-ата минута. Пет минути след това Ангел Бастунов удвои аванса на гостите. Роберт Мазан също се разписа в 71-ата минута. Шест минути по-късно пък Георги Николов от гостите бе изгонен с червен картон.

В 2-ата минута домакините получиха шанс да изпратят центриране в наказателното поле на Хебър. Топката стигна до Мартин Моран, който надскочи играч на гостите и игра с глава, но не успя да насочи добре топката и да стреля към вратата.

Само две минути след това Николас Пенев центрира от левия фланг, а на далечната греда до топката стигна Георги Николов. Нападателят отправи добър изстрел с глава и не остави шансове на Мартин Величков.

В 12-ата минута Етър стигна до изравнителното попъдение след центриране от ъглов удар. Ивайло Димитров се извиси над всички в пеналтерията и с глава прати топката в мрежата на Хебър за 1:1.

Четири минути по-късно Илкер Будинов бе изведен отдясно. Той стигна до топката в наказателното поле, но близо до аутлинията и от малък ъгъл опита удар, който остана от външната страна на мрежата.

В 20-ата минута Карлос Охене се озова с топка в крака в наказателното поле на "болярите". Неговият опит за удар обаче бе блокиран от бранител на домакините.

Етър атакува добре в 24-ата минута, след като Охене загуби топката в центъра. Шахредин Букхолда подаде към Илкер Будинов, който от границата на наказателното поле опита да преодолее Матвей Игнонен. Ударът му обаче мина над напречната греда.

Футболистите на Любо Пенев контраатакуваха отлично в 31-ата минута, а акцията на Хебър трябваше да бъде завършена от Георги Николов, чийто шут обаче бе блокиран.

В 34-ата минута Георги Ангелов изведе Илкер Будинов със страхотен пас, а той върна топката към бялата точка, където бе Шахредин Букхолда. Той успя да осъществи пълния обрат с изстрел в опразнената врата.

Илкер Будинов отново създаде неприятности за защитата на гостите в 41-ата минута. Той проби отдясно и прати опасно центриране към Ивайло Димитров, който обаче бе изпреварен от Лазар Марин - топката беше изчистена.

В добавеното време на първата част Хебър се възползва от грешка в изнасянето на Етър. Топката бе изпратена по земя към Георги Николов от Роберт Мазан. Нападателят първи стигна до паса и стреля от близо за 2:2.

Четири минути след подновяването на играта Роберт Мазан прати остър пас в наказателното поле, а там Николас Пенев бе оставен сам, той запази хладнокръвие и прати топката в мрежата на Мартин Величков, за да обърне резултата в полза на Хебър.

В 54-ата минута Карлос Охене се справи с няколко защитника на Етър по десния фланг, след което прати пас към бялата точка. Там свободен бе Ангел Бастунов, който не сгреши, а удвои аванса на гостите.​

През следващите десетина минути Хебър пое пълен контрол над топката и инициативата, а до положения пред двете врати не се стигна. Чак в 70-ата минута Георги Николов бе потърсен с пас в наказателното поле. Нападателят се озова на земята и имаше претенции, че е фаулиран, но играта продължи. Последва центриране на далечната греда, където Роберт Мазан от малък ъгъл прати топката във вратата.

В 77-ата минута все пак гостите останаха с човек по-малко на терена. Георги Николов получи червен картон, след като удари в главата Мартин Моран при спряла игра. Първоначално играта продължи, но след това ВАР привика главният съдия да види положението и той изгони нападателя на Хебър.

Пет минути след това Ловре Кнежевич получи топката в наказателното поле на Хебър, той успя да се завърти да стреля, но удара му попадна право в ръцете на Матвей Игонен.

Георги Александров опита изстрел от сериозна дистанция в 85-ата минута. Изпълнението му обаче бе крайно неточно. Минута след това Георги Ангелов бе близо до това да вкара за "болярите". Той стреля от малък ъгъл след ъглов удар, а топката срещна гредата и отказа да влезе във вратата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    5 3 Отговор
    Палестинците Пък …....Водят с 100:0
  • 2 Аустрия

    3 1 Отговор
    Бековски, оле, оле-оле-оле!