Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 22:13 2 348 8

Лудогорец разпиля Пирин

  • лудогорец-
  • пирин-
  • футбол

Шампионите надиграха съперника на стадион „Хювефарма арена” с 4:0

Лудогорец разпиля Пирин  - 1

Лудогорец записа разгромна победа срещу Пирин в последния мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Шампионите надиграха съперника на стадион „Хювефарма арена” с 4:0. Спас Делев реализира в 6-ата минута, а Якуб Пьотровски удвои в 61-вата минута, а Руан Секо (72) и Кайо Видал (79) оформиха крайния резултат.

Лудогорец успя да поведе в резултата още при първата си опасност пред вратата на Пирин. Клод Гонсалвеш открадна топката от Аюб Абу в центъра на терена и комбинира с Рик Джонатан отляво. Той от своя страна центрира много прецизно към далечната греда, където Спас Делев се измъкна от отбраната на гостите и от близка дистанция не остави шансове на Марио Кирев. Гостите имаха претенции за нарушение на Гонсалвеш срещу Аюб, но след преглед на ситуацията с ВАР, те останаха неуважени.

Доброто начало за Лудогорец бе помрачено от нелепата контузия, която получи Клод Гонсалевеш в 17-ата минута. Полузащитникът на домакините удари неприятно скулата си в главата на Аймен Суда в центъра на терена и незабавно поиска смяна. След оказаната му лекарска помощ, Гонсалвеш напусна терена на носилка и лед на лявото си око. На негово място се появи Педро Нареси.

„Орлите” изцяло взеха инициативата в срещата и на няколко пъти имаха възможност да обстрелват вратата на гостите. Якуб Пьотровски определено бе най-добрият играч за домакините през първата част. Именно той пробва късмета си с далечен удар, който обаче бе блокиран. Рик Джонатан също обстрелва вратата на Марио Кирев, но без успех.

В 31-ата минута Лудогорец пропусна прекрасен двоен шанс да увеличи преднината си, но вратарят на гостите показа класа. Първо Фон Витри стреля силно, но Кирев изби. При добавката Пьотровски също намери рамката на вратата, но вратарят на Пирин отново се справи.

Малко по-късно благоевградчани пропуснаха най-добрата си възможност. След центриране от пряк свободен удар, отбраната на Лудогорец не успя да изчисти и топката попадна в Аймен Суда на далечната греда. Той овладя и с второто си докосване отправи много силен удар по диагонала, но Слуга успя да избие в ъглов удар.

До края на полувремето Аслак Фон Витри пропусна нов шанс за домакините, стреляйки встрани от вратата от много добра позиция.

Втората част започна с прекрасна възможност за Лудогорец. Спас Делев бе изведен отдясно, стигна топката почти до аутлинията и центрира много прецизно към непокрития Мунир. Той стреля силно към вратата, но Кирев изби. Минута по-късно Пьотровски стреля от дистанция, но покрай вратата.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 8 Отговор
    Честито

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тино

    4 3 Отговор
    Нормално. Явно е за всички, че искат смяната на Треньора Петев с друг треньор.
  • 4 Браво Дакота

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Бърз си и много съобразителен!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Редник

    3 0 Отговор
    4 на 0. Не е 7 на 1. Въх, какво стана? Гледах до 5 на 1 и се ядосах. Сутринта си викам, що си късам нервите за глупости. Това сме ние...
  • 7 Даниел

    3 1 Отговор
    Основни играчи на Лудогорец се завърнаха в състава,начело със съдийската бригада!
    Критерия изобщо не беше еднакъв,за едните картони за симулации,а за другите се правим ,че не виждаме.ръководството на световния футбол е отправило нареждане към реферите при удар в главата след единоборство веднага да се допуска лекарския екип На терена.
    Съдията беше опасен за здравето на гостуващите футболисти!
    Гледайки футбола в България виждам,че няма съдия който да не допуска поне 2 доста сериозни грешки всеки мач
  • 8 Вражалец

    4 0 Отговор
    Дърво без корен! Това е проектът Лудогорец. Последните дни го доказаха.