Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 19:00 1 960 1

Меси ще играе в Китай

  • лионел меси-
  • китай-
  • ибтер маями-
  • контрола

От клуба съобщиха, че ще изиграят два мача, като първият ще бъде срещу Циндао Хайню на 5 ноември, а следващият е с Чънду Рончън три дни по-късно, като двата стадиона са са капацитети за 50 000 и 60 000 зрители

Меси ще играе в Китай - 1


Отборът на Лионел Меси Интер Маями ще използва факта, че няма да играе в плейофите на Мейджър Лийг Сокър и подписа договор да изиграе два демонстративни мача в Китай през месец ноември, съобщи АП.

От клуба съобщиха, че ще изиграят два мача, като първият ще бъде срещу Циндао Хайню на 5 ноември, а следващият е с Чънду Рончън три дни по-късно, като двата стадиона са са капацитети за 50 000 и 60 000 зрители. Датите съвпадат с първия кръг на плейофите в МЛС.

В съобщението на Интер Маями не се споменават имена на футболисти за турнето в Китай, но ще бъде странно азиатците да са се съгласили на тези срещи без присъствието на седемкратния носител на "Златната топка" или доскорошните играчи на Барселона Серхио Бускетс и Жорди Алба.

"Това е страхотна възможност да продължим успешната си кампания през 2023, през която спечелихме първи трофей", каза спортният директор на Интер Крис Хендерсън.

Ако Меси играе в Китай, това ще бъде осмият път, в който той пътува за азиатската страна за мачове с клубния си или национален отбор от 2005 насам. Билетите за предишните му посещения се бяха разграбили за кратко време, въпреки огромните цени.

Аржентинецът спечели и олимпийската титла с Аржентина в Пекин през 2008 година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    Футболът е и Бизнес