Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 12:04 1 372 2

Ето ги най-шокиращите трансфери във футбола

  • футбол-
  • луиш фиго-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • трансфери

На първо място в ранглистата беше поставено преминаването на португалеца Луис Фиго от Барселона в Реал (Мадрид) през 2000 г.

Ето ги най-шокиращите трансфери във футбола - 1

Британското издание „FourFourTwo“ направи класация на най-шокиращите трансфери в историята на футбола. Популярното списание уточнява, че в повечето случаи не става дума за скандални футболни сделки, а за такива, които учудват дори и най-големите специалисти.

На първо място в ранглистата беше поставено преминаването на португалеца Луис Фиго от Барселона в Реал (Мадрид) през 2000 г. В началото на сегашното хилядолетие всички считат, че този трансфер е невъзможен. Фиго е една от големите фигури в състава на Барса, но въпреки това от „Сантяго Бернабеу“ успяват да го убедят да напусне каталунците.

На второ място е сделка, случила се само година по-късно. През лятото на 2001 г. Арсенал свиква пресконференция и всички очакват представянето на вратаря Ричард Райт. Ченетата на всички присъстващи увисват, когато вместо това като ново попълнение на „артилеристите“ е презентиран Сол Кембъл – капитанът на големия съперник от Северен Лондон Тотнъм.

Челната тройка завършва с най-скъпия трансфер в историята – този на Неймар от Барселона в ПСЖ през 2017 г. срещу 222 милиона евро. Топ 5 допълват сделки на английски клубове. Четвърти е трансферният удар на Уест Хям от лятото на 2006 г., когато са привлечени аржентинските национали Карлос Тевес и Хавиер Масчерано. На пета позиция е сделката между Манчестър Юнайтед и Лийдс за Ерик Кантона през 1992 г.

ТОП-10 НА НАЙ-ШОКИРАЩИТЕ ТРАНСФЕРИ
1. Луиш Фиго (Португалия) от Барселона в Реал (Мадрид)
2. Сол Кембъл (Англия) от Тотнъм в Арсенал
3. Неймар (Бразилия) от Барселона в ПСЖ
4. Карлос Тевес и Хавиер Масчерано (Аржентина) от Коринтианс в Уест Хям
5. Ерик Кантона (Франция) от Лийдс в Манчестър Сити
6. Роберто Баджо (Италия) от Фиорентина в Ювентус
7. Кевин Киган (Англия) от Хамбургер в Саутхемптън
8. Лутър Блисет (Англия) от Уотфорд в Милан
9. Анди Коул (Англия) от Нюкасъл в Манчестър Юнайтед
10. Рики Виля и Освалдо Ардилес (Аржентина) от Расинг и Уракан в Тотнъм


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    10 0 Отговор
    Британците се излагат и показват колко слаби журналисти са след като не са включили поне един от трансферите на Божинката. Може сложат поне последния в ОФК Костенец който ще домакин на Мътивир 1966 (Ихтиман). Този чутовен двубой се очаква с нетърпение заради дебюта на Божинов. Но в крайна сметка нищо не е загубено. Може да подготвят самостоятелна класация на нашият именит футболист, защото всеки негов трансфер е шок пред който Фиго бледнее.
  • 2 Анонимен

    3 0 Отговор
    Къде са трансферите на Златан, Анри, Роналдо замина за пустинята, старият Ронално също, Бонучи замина за Берлин след 100 годоини в Юве, Буфон в ПСЖ, а колко още си размениха Милан и Интер, Оуен игра в Юнайтед и още куп по-запомнящи се от тези, за които сте писали :)