Last news in Fakti

29 Октомври, 2023 15:00 897 0

Себастиан Корда пристигна за "София Оупън" и иска трофей

  • тенис-
  • софия оупън-
  • турнир-
  • корда-
  • надал-
  • джокович

За изграждането му като спортист съществена роля изиграват Рафаел Надал и Новак Джокович

Себастиан Корда пристигна за "София Оупън" и иска трофей - 1
Снимка: БГНЕС

В осмото издание на "София Оупън" американското присъствие на турнира ще бъде повече от осезаемо. Участие е заявил Себастиан Корда, син на легендата на чешкия тенис Петр Корда. Бившият финалист на Откритото първенство на Франция и шампион на Откритото първенство на Австралия, както и някогашен номер 2 в света, сега е най-големият почитател на своя наследник, предава БТА.

Корда-младши има всички характеристики да бъде част от топ 5 на световния тенис в близко бъдеще. Само на 23 години американецът вече е под номер 21 в ранглистата на АТП. Разполагащ със силен сервис, бързина и солидна височина, той вече даде заявка, че успехите не са далеч. През януари 2018-а американецът спечели титлата при юношите на Откритото първенство на Австралия.

В София Себастиан Корда идва с надеждата, че ще завърши сезона с трофей, след като загуби два финала по-рано през сезона. Първо отстъпи пред Новак Джокович в Аделаида, а в началото на октомври изпусна спечелен мач срещу ветерана Адриан Манарино в Астана.

Макар да е част от талантливата генерация на САЩ, която вече е сравнявана с тази от времето на Андреа Агаси, именно в Европа Корда направи големия си пробив. Тенисистът спечели първата си титла от АТП, след като триумфира в дебютното издание на турнира в Парма през 2021-а. Младият американец надделя над Марко Чекинато, след като преди това не бе печелил два поредни мача в основната схема на АТП турнир на клей. На Апенините той записа пет поредни успеха, един от които над поставения под номер 1 Лоренцо Сонего, и спечели титлата без загубен сет.

Корда стигна до четвъртфиналите в последното издание на Откритото първенство на Австралия. На "Уимбълдън" най-доброто му постижение до момента е четвърти кръг през 2021 година.

За изграждането му като спортист освен баща му Петр, съществена роля изиграват Рафаел Надал и Новак Джокович. Испанецът е и големият идол на Корда. За страстта му към корта обаче първо спомага световният номер 1 Новак Джокович, чийто чичо Горан беше технически директор на "София Оупън" през 2018 година.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА