Last news in Fakti

5 Ноември, 2023 20:00 1 264 10

Националният селекционер: Вече второ или трето поколение е на път да бъде унищожено

  • илиан илиев-
  • футбол-
  • национален отбор

Той ще дебютира начело на „лъвовете“ в домакинството на Унгария на 16.11 в европейска квалификация, а три дни по-късно ще изведе нашите в гостуването на Сърбия в последен мач от този цикъл

Националният селекционер: Вече второ или трето поколение е на път да бъде унищожено - 1

По-рано тази седмица Илиан Илиев беше представен официално като новия селекционер на българския национален отбор по футбол. Той ще дебютира начело на „лъвовете“ в домакинството на Унгария на 16.11 в европейска квалификация, а три дни по-късно ще изведе нашите в гостуването на Сърбия в последен мач от този цикъл.

България все още търси първата си победа в тези квалификации, а сега Илиев коментира състоянието на отбора и това какви цели си е поставил той начело на тима.

„Ще започна с това, че доста мислех над това предложение да поема националния отбор. Това не е лесно решение, защото всички знаем какво е положението в българския футбол. Доста мислех“, коментира Илиев в предаването „Арена спорт“.

„В крайна сметка прецених, че все някой трябва да се опита да помогне да се излезе от тази ситуация, в която се намира националния отбор. Ще се опитам да помогна“, добави той.

„Вече второ или трето поколение е с опасност да се унищожи с времето, а не трябва. Футболистите в момента имат много добри качества. Сега обаче трябва да се абстрахираме от всичко, което се случва и всеки да се опитва да си върши работата и да повдигне нивото на българския футбол“, заяви още Илиев, който същевременно ще продължи да води и клубния си Черно море.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    11 0 Отговор
    Ами дръжте перуката още и ще станат десет поколения на боклука
  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор
    .......футболистите ни нямат самочувствие за да побеждават...трябва сериозна работа с добър психолог, а не само с тренировки

    Коментиран от #3

  • 3 Винкело

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Двете психоложки, дето Локо Пловдив ги минаха. Много добри бяха. Още им има снимките из интернета...
  • 4 Лост

    1 0 Отговор
    Агитките дали ще изпълнят това което са запланували?
  • 5 Един

    4 1 Отговор
    Илиан е точният човек, ама трябва и далавераджиите Перукан и босата тиква да се сменят с Бербатов, Мартин и Стилиян и тогава евентуално след 5-10 годинки ще се случи нещо. Първо се започва от детско-юношисткият футбол и нагоре. А талантливи деца с лопата да ги ринеш.

    Коментиран от #7

  • 6 Локо-Сф

    1 0 Отговор
    Илиев,защо си сложи таралеж в гащите?Изгради като Кольо Спасов отбор с маниер на победители Желая ти много успехи все пак!За България.
  • 7 Ма не е така

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Един":

    Тези всички не са ходили на училище, и мат крака, нямат глава, а футбола се ръководи с глава, така че забрави.

    Коментиран от #8

  • 8 Един

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ма не е така":

    Важното е да не си далавераджия баце. Не е ядрена физика и не строят ракети. Важното е да им пука. А как трябва да се изгради футбол го знаят по-добре от всеки друг, защото са минали по този път. Принципно според мен са достойни хора с изключение на Бербатов, но другите двама ще го завръщат, ако залитне към далавери. Мартин и Стилиян са изключително достойни и честни хора и много ще помогнат.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.