Last news in Fakti

8 Ноември, 2023 08:00 1 262 0

Атлетико Мадрид записа рекордна победа в Шампионската лига

  • атлетико мадрид-
  • футбол-
  • шампионска лига-
  • селтик

Атлетико вече е лидер с 8 точки, следван от Лацио със 7

Атлетико Мадрид записа рекордна победа в Шампионската лига - 1

Атлетико Мадрид победи Селтик с 6:0 и записа рекордната си победа в Шампионската лига. По два гола вкараха Антоан Гризман и Алваро Мората, а другите реализираха резервите Самуел Лино и Саул Нигес. Атлетико вече е лидер с 8 точки, следван от Лацио със 7. Трети е Фейенорд с 6 точки, а Селтик остана на дъното само с 1 точка.

„Дюшекчиите“ поведоха в 4-ата минута, когато Гризман се озова на добра позиция на границата на наказателното и с прецизен удар направи 1:0.

В средата на полувремето Селтик остана с човек по-малко. Японецът Маеда първоначално получи жълт картон за подлагане срещу Ермосо, но след намесата на ВАР съдията Иван Кружляк го изгони.

В добавеното време на първата част Гризман отправи диагонален пас към Хименес, а той свали с глава за Мората и топреализаторът на Атлетико засече с шпагат за 2:0.

След час игра Гризман направи резултата класически с магическо изпълнение. Той посрещна топката след лоша намеса на защитник на Селтик и с ножичен удар я заби във вратата.

В 66-ата минута Самуел Лино овладя топката на ъгъла на наказателното поле и с изключително техничен удар я насочи в мрежата на Селтик за 4:0.

Мадридчани не спряха дотук. Анхел Кореа уцели гредата, а в 76-ата минута Мората вкара пети гол. Коке центрира, Лино свали с гърди за испанеца и той с плътен удар направи 5:0.

Наказателната акция на домакините приключи в 85-ата минута. Лино имаше участие и в шестото попадение. Той подаде на Саул, който не успя да се разпише от първия опит, но топката остана в краката му и халфът я прати в мрежата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА